Havregryns karamelsnitter med hasselnødder
Lækker tyk karamel med en silkeblød chokolade ganache med ristet hasselnødder og ikke mindst en sprød chokoladebund – lyder det fristende? Mine tænder løber i hvert fald i vand.
KARAMEL, NØDDER OG CHOKOLADE
Ikke bare lyder denne snack/konfekt eller hvad man lige skal kalde det, helt igennem fantastisk, men den ser da også utrolig lækker og indbydende ud. Selvom den består af 3 lag, og måske kan lyde af meget, så er den til at overskue og kræver ikke det vild – jeg lover. Så er I ligesom mig, og nærmest ikke kan få det for vammelt og sødt, så skulle I prøve denne opskrift.
OPSKRIFT 15-18 små stykker
Ingredienser
Bund
70g ristet hasselnødder
70g havregryn
30g hvedemel
70g smør
50g sukker
2 spsk. kakaopulver
Karamel
1/2 dåse kondenseret mælk
35g smør
35g sukker/brun farin
Knivspids salt
50g ristet hasselnødder
Chokoladeganache
140g mørk chokolade
1,5 dl piskefløde eller cremefine 19%
Knivspids salt
Fremgangsmåde
- Start med at riste alle hasselnødderne. Kom dem i en 150 grader forvarm ovn og bag dem i 20 minutter. Husk at vende dem et par gange. Gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Lad nødderne køle af.
- Lav bunden ved at blende ristet hasselnødder og havregryn og kom det i en skål. Tilføj sukker, smeltet smør, hvedemel og kakaopulver. Rør det hele godt sammen.
- Kom massen i en from på 12x22cm og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Lav karamellen ved at komme kondenseret mælk, farin, salt og smør på en pande og lad karamellen simre i ca. 8 minutter. I skal røre i massen hele tiden.
- Hæld karamellen over den bagte bund og bag den yderligere i 7 minutter. Hæld de sidste ristet hasselnødder over karamellen og lad det køle helt af.
- Lav ganachen ved at smelte chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Kom cremefine i en gryde og lad det lige ramme kogepunktet. Hæld cremefine over den smeltet chokolade, tilføj lidt salt og rør det godt sammen.
- Hæld ganachen over karamellen og stil på køl nogle timer.
- Når kagen har sat sig, skæres den i mindre stykker og nydes.
Ingen kommentarer endnu