Havregryns karamelsnitter med hasselnødder

Steak salat med fetadressing

En god bøf holder altid, og normalt vil jeg helst have min bøf med bearnaise og pommes frittes, men de kan også sagtens serveres på andre måder, som for eksempelvis denne steak salat med marinerede bøffer, en masse friske grøntsager og en lækker dressing.

RØDT KØD, FETA OG GRØNTSAGER

Denne salat er fyldt med en masse skønne og mættende lækkerier, som fungerer perfekt sammen og som samtidig ser mega godt og lækkert ud. En salat kan være utrolig kedelig og intetsigende, men den kan også smage fantastisk, være farverig og bare være utrolig indbydende. Denne salat besidder det hele og kan laves på under 20 minutter.

OPSKRIFT 3 port.

Ingredienser

3 tykstegsbøffer (125g pr. styk)

1 spsk. paprika

1 tsk spidskommen

Lidt chilipulver

Salt og peber

100g spidskål

1 hjertesalat

50g agurk

10 cherrytomater

1 majskolbe

1 lille rødløg

 

Dressing

4 spsk. creme fraiche eller fromage fraiche

30g feta

1 fed hvidløg

1 håndfuld frisk persille

Peber

 

Fremgangsmåde

  1. Som det første laves dressingen, så den kan komme på køl og trække godt med smag. Kom creme fraiche i en lille blender sammen med hvidløg, feta, peber og frisk persille. Blend godt sammen, smag til og stil på køl.
  2. Kog majskolben i saltet vand i 12-14 minutter.
  3. Find jeres bøffer frem, strø salt, peber, paprika, chilli og spidskommen på dem og steg dem på en meget varm pande i lidt olie. De skal have et par minutter på hver side. Når bøfferne er færdige, stilles de til siden og skal trække 10-15 minutter.
  4. Skær grøntsager til salaten ud. Skær majskornene af kolben. Fintsnit hjertesalat og spidskål, vend det eventuelt med rucola og kom det på en stor tallerken eller fad. Halver cherrytomater, skær agurk og rødløg i halve ringe og peberfrugter og avocado i skiver.
  5. Del hver asparges i 3 og steg dem et par minutter på den varme pande med salt.
  6. Placer agurk, tomater, peberfrugt, rødløg, avocado, majs og de stegte asparges ovenpå salaten.
  7. Skær bøfferne i tynde skiver og kom ovenpå alle grøntsagerne. Top med feta og dressingen og nyd gerne salaten med et godt stykke brød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregryns karamelsnitter med hasselnødder