Chokoladebrud med mandler og hasselnødder

Madplan uge 51

Weekenden står for døren og vi skal til at tage hul på den sidste juleuge. I næste uge er det allerede juleaften, godt nok først på lørdag, men den nærmer sig. Trods julen har jeg stadig lavet en madplan, dog har jeg tilføjet mine opskrifter på julemad og julefrokost mad. Men selvom madplanen er en smule anderledes, håber jeg stadig, at I kan finde lidt inspiration. Madplanen for uge 51 består, udover andesteg og flæskesteg, af steak salat, helstegt kylling og et par andre skønne retter.

Madplan uge 51

Mandag: Wok med oksekød i strimler

Tirsdag: Steak salat

Onsdag: Helstegt kylling med parmesan, ovnbagte kartofler og tzatziki

Torsdag: Tortilla med kylling

Fredag: Tapas

Lørdag: Julemiddag

Søndag: Julefrokost

Mandag kan I købe en god portion tykstegbøffer, så I af den ene portion kan lave en nem og lækker wok fyldt med grøntsager og østerssauce. Den anden del kan I bruge om tirsdagen til at lave steak salat med majskolber, feta, stegte asparges og fetadressing.

Onsdag står den på helstegt kylling med parmesan, ovnbagte kartofler med serranoskinke og tzatziki. Resterne af kyllingen kan I bruge om torsdagen til at lave spansk tortilla.

Fredag tænker jeg nogen måske skal holde lille juleaften, og I min familie har vi aldrig spist julemad lille juleaften, ofte spiser vi tapas eller en nem fiskesalat. Derfor vil jeg her komme med nogle tapas-lignende ideer: Fyldte svampe, rørt tatar, paneret blomkålsstykker, tunmousse, melonsalat med mozzarella og serranoskinke, squashruller, pølsehorn, spinatroulade med laks, ristet rugbrød med røget makrelsalat eller laksesalat. Et godt stykke ciabattabrød med lidt blandet ost og pølse kunne også være lækkert at servere. Dertil kan I eksempelvis lave pesto eller hummus.

Lørdag er det juleaften så der står den selvfølgelig på andesteg, flæskesteg, lun rødkålssalat, cremet grønkålssalat, kold rødkålssalat med appelsiner og æbler og så selvfølgelig risalamande. Vi plejer også at servere forskellige former for juleslik, småkager og konfekt, som eksempelvis marcipan og nougat stykker, fudge med nødder, vaniljekranse, cookies med syltetøj, chokoladestykker med saltet mandler, marcipankugler, cornflakestoppe og specier med hvid chokolade og pistacienødder.

Søndag er det 1. juledag, mange af os skal muligvis til julefrokost og her kan menuen eksempelvis stå på hønsesalat, skinkesalat, roastbeef, frikadeller, mørbradbøffer med svampe og løg og/eller høns i tarteletter. Har I tid og lyst, kan I bage jeres eget rugbrød. Som dessert kan I eksempelvis bage en krydderkage med cream cheese, mazarinkage med kokostopping, julekage med marcipan, appelsin og chokolade, cookiebund med karamel + 2 slags chokolade ganache, frugtsalat med vaniljecreme eller en marcipanbund med nougatmousse.

Jeg håber I alle må få en fantastisk jul!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebrud med mandler og hasselnødder