Gammeldags æbleskiver - skiver af æble vendt i dej

Koldhævede kærnemælksboller

Her i december skal der indimellem laves æbleskiver, og det bruger man kærnemælk til, hvilket nogle af os jo laver et par gange i december. Så hvis I ligesom jeg har kærnemælk tilovers, så skulle I prøve at lave disse lækre og saftige koldhævede boller med kærnemælk.

SPRØDE, VELSMAGENDE BOLLER

Der findes næppe en bedre gang morgenmad end en hjemmebage boller, hvis man samtidig laver koldhævede bagværk, så er man næsten sikker på ret meget smag, saft og kraft i sit bagværk. Disse boller er ingen undtagelse. De består af få ingredienser og kræver ikke meget arbejde.

Lignende opskrifter: Æltefri surdejsboller, grove surdejsboller, skagenlapper med birkes og solsikkekerner, koldhævede bamseboller, æltefrie ciabattaboller, boller med græskarkerner og koldhævede gulerodsboller.

OPSKRIFT 10 stk.

Ingredienser

15g gær

4dl kærnemælk

2dl meget varmt vand

430g hvedemel

130g havregryn

120g grahamsmel

1 spsk salt

1 spsk honning

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme vandet og kom det i en skål med kærnemælk. Udblød gæren deri.
  2. Tilføj hvedemel, havregryn, grahamsmel, honning og salt og sørg for at ælte dejen på køkkenmaskinen i 10 minutter.
  3. Kom dejen i en oliesmurt bøtte, kom låg på og lad dejen stå 1 time på køkkenbordet. Kom derefter dejen på køl i 12-16 timer.
  4. Dagen efter varmes ovnen op på 250 grader i ca. 45 minutter. Samtidig med at I tænder ovnen, tager I dejen ud af køleskabet og stiller den på køkkenbordet.
  5. Vend dejen ud på køkkenbordet og del den i 10 lige store stykker. Placer dem på en bageplade, skru ovnen ned på 220 grader og bag bollerne i 7 minutter. Skru derefter ovnen op på 250 grader og bag dem yderligere 7 minutter.
  6. Lad bollerne køle lidt af på en rist, inden de nydes.

1 kommentar

  • Maria

    Hej Camilla
    Skal lige høre om dejen skal være ude de 45 min. I stuetemperatur inden de sættes i ovnen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags æbleskiver - skiver af æble vendt i dej