Madplan uge 5

Oksekød med broccolini

Jeg elsker wokretter i alle afskygninger. Det smager fantastisk og kan lavet på et utal af måder – med forskellige slags grøntsager og forskelligt kød. Derudover tager det sjældent ret lang tid at bikse sammen.

WOK MED BROCCOLINI

På en travl hverdag er det skøn med en gang aftensmad, som kan laves på samme tid, som det tager at koge ris. Denne wokret består af få ingredienser, som oksekød i strimler, broccolini, rødløg og en sauce, og retter smager fantastisk. I kan selvfølgelig sagtens bytte broccolini ud med andre grøntsager, men kombinationen af præcis denne sauce, oksekød og broccolini fungerer upåklageligt.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

400g oksekød

1 pose broccolini

2 små rødløg

2 fed hvidløg

3 forårsløg

 

Sauce:

2 spsk soja

3 spsk østerssauce

1 dl vand

2 spsk majsstivelse

 

Fremgangsmåde

  1. Oksekød skæres i strimler og marineres i majsstivelse, soja og østerssauce. Stil gerne på køl 1 times tid, men det er ikke nødvendigt.
  2. Skær rødløg i ringe, fintsnit hvidløg og steg ved middelvarme til løgene er blevet blanke. Skru op for varmen og steg kødet nogle minutter.
  3. Kom broccolini og hakket forårsløg på panden og tilføj efter nogle minutter vandet.
  4. Lad retten simre 2-3 minutter og smag til med salt og peber. Server med ris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 5