Madplan uge 9

Porretærte

Her får I opskriften på en yderst nem og lækker tærte fyldt med skinke og porre. Normalt er jeg ikke den store tærtespiser, spiser faktisk ikke så meget indbagte ting eller bare noget med dej – i det salte køkken, men denne tærte holder.

TÆRTE MED SKINKE

Jeg har lavet min dej på blomkål, men I kan sagtens lave en helt almindelig dej eller købe en færdiglavet tærtedej, hvis I ikke bryder jer om blomkål. Men den kan virkelig anbefales – det smager skønt. I tærte har jeg tilføjet stegte porre, serranoskinke og selvfølgelig æg. Til tærten kan I eksempelvis servere en lækker og sprød salat og måske et stykke flute.

OPSKRIFT

Ingredienser

Bund

250g blomkål

1 æg

100g mel (eks. majsmel, kikærtemel, hvedemel, boghvedemel)

1 tsk. salt

 

Fyld

4 æg

1 dl mælk

2 porrer

6 skiver serranoskinke

30g revet parmesan

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Til at starte med skal bunden laves. Blend blomkål, kom det i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 3 minutter og sørg derefter for at dræne blomkålen fra alt væde. Det kan godt tage nogle minutter.
  2. Lad blomkålen køle lidt af.
  3. Bland blomkål sammen med æg, mel og salt. Lad dejen trække 10 minutter. Smør en 22 cm tærteform med olie og mas dejen rundt i tærteformen. Bag den i 12 minutter ved 200 grader.
  4. Skær porre i mindre stykker og steg dem på en pande i lidt olie. Skær serranoskinke i mindre stykker og kom på panden efter nogle minutter. Lad dem stege med 2-3 minutter.
  5. Pisk æg og mælk sammen, tilføj salt, peber og revet parmesan og rør det rundt. Kom de stegte porre og skinke i æggemassen og kom det i tærteformen.
  6. Bag tærten yderligere 20-25 minutters tid, eller til æggemassen har sat sig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 9