Madplan uge 10

Chokoladefudge med tranebær og nødder

Hjemmelavet chokoladefudge med en masse blandet nødder og tranebær – en skøn og lækker lille snack, som er hurtig at lave og som smager ret godt. I kan variere fyldet, som I ønsker. Jeg forestrækker en masse ristet nødder.

NØDDER OG CHOKOLADE

Ofte laver man nok mest fudge til jul, men jeg ser ingen grund til, ikke også at lave disse lækre små snacks hele året – det smager jo fantastisk. Som sagt kan man tilføje, præcis det man ønsker, så I kan bruge præcis de nødder eller tørret frugter, som I foretrækker. I kan også sagtens helt droppe nødder og frugter og i stedet tilføje lakridspulver, vaniljepulver, nøddesmør som peanutbutter eller måske lidt kakaopulver.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

1 dåse kondenseret mælk

200g blandet ristet nødder

150g mælkechokolade

150g mørk chokolade

1 håndfuld tørret tranebær

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at finde nødderne frem og rist dem ved 150 grader i ca. 15 minutter. Husk at vende dem indimellem. Lad derefter nødderne køle af.
  2. Smeltet kondenseret mælk over vandbad.
  3. Hak både den mørke chokolade og mælkechokolade og kom det i den varmen kondenseret mælk. Lad alt chokoladen smelte.
  4. Hak nødderne groft og vend dem i chokoladeblandingen. Kom massen i en brødform, top med tranebær og stil den på køl til massen er stivnet.
  5. Skær i mindre stykker og server. Kan holde sig nogle uger på køl i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 10