Madplan uge 13

Tikka Chicken Masala

Tikka Chicken Masala er en ægte klassiker fra det indiske køkken. Det er ikke det vilde, jeg har eksperimenteret med af indiske retter, men denne har jeg efterhånden lavet en del gange og I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.

EN INDISK KLASSIKER

Retten består i alt sin enkelthed af kylling, som marineres i en cremet marinade og som efterfølgende blandet sammen med lidt blandet krydderier, tomatpuré og madfløde. I min verison tilføjer jeg dog altid lidt grøntsager, men det kan sagtens undlades, hvis I foretrækker den mere traditionelle version. Retten serveres med ris, yoghurt og gerne lidt naanbrød.

OPSKRIFT 2-3 pers.

Ingredienser

Marinade

400g kylling

150g yoghurt

0,5 tsk. chilipulver

2 spsk. garam masala

1 tsk. spidskommen

3 fed revet hvidløg

Salt og peber

 

Sauce

1 løg

2 fed hvidløg

1 tsk. spidskommen

1 spsk paprika

1 spsk garam masala

3 spsk tomatpure

2,5dl madfløde

2 dl vand

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden ved at blande yoghurt, garam masala, spidskommen, revet hvidløg og chilipulver godt sammen.
  2. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og rør dem i marinaden. Stil kyllingen på køl i minimum 1 time, men meget gerne længere tid.
  3. Lav saucen ved at hakket løg og hvidløg og sauter det i en gryde med lidt olie. Tilføj tomatpure, garam masala, paprika og spidskommen og lad det stege 1 minuts tid.
  4. Tilføj vand, madfløde og den marineret kylling med marinaden. Lad retten simre 15 minutter og smag til med salt og peber. Server retten med ris, top med yoghurt og hakket mandler og gerne et naanbrød eller to.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13