Tikka Chicken Masala

Madplan uge 14

Hverdagene lakker mod enden og weekenden står for døren. I næste uge går vi ind i påskeugen, hvilket betyder at mange har fri enten hele ugen eller i slutningen af ugen – selvfølgelig ikke alle, men mange af os. Derfor har jeg prøvet at gøre madplanen lidt børnevenlig og påskeinspireret. Jeg tænker man nok skal til en enkelt eller 2 påskefrokoster, så 2 af dagene består madplanen af påskefrokost ideer. I kan jo altid rykke rundt på dagene, hvis I skal til påskefrokost langfredag i stedet for skærtorsdag.

Madplanen består blandt andet af en masse påskefrokost ideer, pizza, mørbradgryde, kyllingeburger med paneret kylling og karrydressing, rødt kød og mange andre retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.

Madplan uge 14

Mandag: Skyr- eller koldhævede pizza med ost og skinke

Tirsdag: Kyllingeburger

Onsdag: Tikka Chicken Masala

Torsdag: Påskefrokost

Fredag: Culottesteg med knuste kartofler og bearnaisecreme

Lørdag: Mørbradgryde med mos eller ris

Søndag: Påskefrokost

Det kunne være lækkert at starte mandagen ud med at lave pizza. I kan eksempelvis bruge min opskrift på skyrbund, koldhævet bund, blomkålsbund, tortilla eller sød kartoffel. Pizzaen kan I toppe med lidt revet ost og enten revet skinke eller en god parmaskinke og stykker af frisk mozzarella. Eller I kan lave en kartoffelpizza.

Tirsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter. Den ene halvdel kan I panere og komme i burgerboller sammen med salat, agurk, tomater og en karrydressing. Den anden del kylling kan I om onsdagen lave Tikka Chicken Masala af.

Torsdag står den på påskefrokost og her kan I eksempelvis lave: høns i tarteletter, spinatrulle med laks, rørt tatar, tunmousse, røget makrelsalat, hønsesalat – både kalorielet og kalorierig -, laksesalat, skinkesalat, almindelige frikadeller eller fiskefrikadeller, roastbeef. Et godt stykke hjemmebagt rugbrød kunne være ret lækkert samt et ciabattaflute eller grydebrød. Til dessert kan I lave en gulerodskage, gulerodskage på kikærter, banankage med karamelliseret bananer og chokoladecreme, mazarinkage med mascarponecreme eller førnævnte bare med citron i både kagen og toppingen, påskesnitter, påskeæg med krokant, marcipankage med hvid chokolademousse og reder med æg eller marcipankage med støbt hvid chokolademousse.

Fredag kan I lave en steg som culottesteg eller oksefilet, hvortil I kan servere knuste kartofler, tomatsalat med feta og bearnaisecreme. Lørdag står den på mørbradgryde – enten den kalorielette eller kalorierige – her kan I servere ris eller rodfrugtmos til. Søndag står den igen på påskefrokost, og I kan nuppe nogle opskrifter fra om torsdagen. God påske!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tikka Chicken Masala