Madplan uge 16

Peanut/havregryns brud

Der er vis tingen tvivl om at jeg elsker de fleste retter fra det søde køkken, og det er ofte disse opskrifter jeg laver flest af. Selvom jeg godt kan lide når lækkerierne er lidt avanceret, så kan de nemme løsninger også være ganske rare indimellem – som denne!

PEANUTS, HAVREGRYN OG CHOKOLADE

Disse skønne små stykker består af ganske få ingredienser, de tager ingen tid at lave og smager samtidig helt forrygende. De består af en grov bund lavet på havregryn og peanuts, som er toppet med et godt lag god mørk chokolade. Jeg valgte at komme en smule flagesalt på toppen, da jeg synes det fungerer perfekt sammen med det søde, men I kan sagtens undlade.

Stykkerne smager virkelig godt og kan sagtens holde sig i køleskabet en uges tid, hvis I altså kan have dem liggende så længe.

OPSKRIFT 20 stk.

Ingredienser

15 store friske dadler

35g sirup eller Easis fiber sirup

100g peanutbutter

2 spsk vand eller kokosolie

75g hakket peanuts

175g havregryn

160g mørk chokolade

Flagesalt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme peanuts i en blender og blend nogle sekunder, det skal bare hakkes lidt. Kom dem i en skål.
  2. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i blenderen sammen med peanutbutter og sirup. Blend det godt sammen.
  3. Kom massen i skålen med de hakket peanuts og rør det sammen med havregryn og tilføj lidt vand eller kokosolie. Smør massen ud på et stykke bagepapir, det skal være omkring 5mm tykt og stil på køl.
  4. Smelt chokoladen og kom det ovenpå bunden. Smør det godt ud og stil på køl til chokoladen er helt stivnet. Top eventuel med lid flagesalt og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 16