Madplan uge 19

Carpaccio med parmesanmayonnaise

Carpaccio er en ret som vi ofte laver til nytår, og som jeg de sidste par år også har lavet til min fødselsdag – som en af mange små retter. Jeg elsker at servere en masse små og velsmagende retter, og her passer carpaccio perfekt til, men det fungerer også godt som forret.

OKSEKØD OG PARMESANOST

I princippet består carpaccio ikke af mange elementer, men kombinationen af netop disse ting fungerer upåklageligt. Carpaccio består af fine tynde stykker oksekød, som man topper med rucola og parmesanost. Ofte kommer man lidt olie udover, men jeg foretrækker denne parmesamayonnaise, da den giver en god smag og cremethed til retten.

OPSKRIFT 2 port.

Ingredienser

12 skiver oksekød

20g parmesanost

1 stor håndfuld rucola

Parmesanmayonnaise

 

Parmesanmayonnaise

1 æggeblomme

0,5 tsk sennep

1,5dl smagsneutral olie

15g revet parmesanost

Salt og peber

Lidt citronsaft

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at piske mayonnaisen. Kom æggeblommer i en skål sammen med sennep, citronsaft samt lidt salt og peber. Pisk det sammen og tilføj derefter olien i en tynd stråle. Sørg for at piske hele tiden.
  2. Når alt olien er pisket i æggeblommen, smages mayonnaisen til med fint revet parmesan, citronsaft, peber og lidt salt.
  3. Kom mayonnaise på køl til retten skal samlet.
  4. Kom de tynde skiver oksekød på en tallerken, strø en generøs mængde parmesanmayonnaise over og top med rucola samt store flager parmesanost. Server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 19