Madplan uge 21

Torsk med ærtepure, serranoskinke, stegte ærter og dilddressing

Et perfekt stykke torsk serveret med en ærtepuré, kogte kartofler samt en blanding af stegte ærter, serranoskinke og hjertesalat. En perfekt ret, som jeg er sikker på de fleste vil kunne lide.

ÆRTER, TORSK OG SERRANOSKINKE

Står I og mangler en god og nærende fiskeopskrift, så kan jeg i den grad anbefale denne ret. For det første består den af hvid fisk, hvilket jeg er sikker på at de fleste kan spise, da det ikke er så voldsomt i smagen, som eksempelvis laks er. Fisken serveres sammen med kartofler og dressing, samt ærter på flere forskellige måder, hvilket fungerer rigtig godt sammen med fisken.

OPSKRIFT 2 pers.

Ingredienser

2 stykker hvid fisk gerne torsk eller mørksej

150g ærter

1 lille hjertesalat

2 skiver serranoskinke

1 løg

 

Puré

200g ærter

2 spsk creme fraiche, græsk yoghurt eller lignende

Citronsaft

Salt og peber

 

Dilddressing

4 spsk creme fraiche

1 bund frisk dild

1 tsk. tørret dild

0,5 tsk dijonsennep

Citronsaft

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dressingen, så den kan få lov til at stå og trække smag. Hak dild meget fint og rør det sammen med creme fraiche, tørret dild, sennep, salt, peber og citronsaft og stil på køl.
  2. Kom salt og peber på fiskestykkerne og steg dem nogle minutter på hver side, de må endelig ikke få for meget.
  3. Hak imens 2 skiver serranoskinke og løg helt fint. Når fisken er stegt færdig ligges den på en tallerken, og løg og serranoskinke kommes på panden og steges nogle minutter. Ærter og hjertesalat tilføjes og steges med yderligere et par minutter. Smag de stegte ærter til med lidt citronsaft, salt og peber.
  4. Lav pureén ved at give ærterne et hurtigt opkog og kom dem i en blender sammen med creme fraiche, salt, peber og lidt citronsaft og blend til en grov masse.
  5. Placer ærtepuré på en tallerken, top med fisken og de stegte grøntsager. Server kogte kartofler og dilddressingen til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 21