Madplan uge 20

Krydrede pandekager på kærnemælk

Lækre luftige pandekager som er lavet på kærnemælk, hvedemel, havregryn og smagt til med vanilje, kanel og kardemomme – en lækker gang morgenmad, dessert eller en lille eftermiddagssnack.

LUFTIGE PANDEKAGER MED SIRUP

Jeg elsker pandekager – i alle størrelser – både de små luftige, bananpandekager, crepes eller hvordan man ellers kan servere dem. I Østrig har de noget som hedder kaiserschmarrn, som er en slags pandekage røræg (i mangle af bedre udtryk), det smager også helt fantastisk! Pandekager gør altid underværker på ethvert brunchbord eller dessertbord, så hvorfor ikke servere dem næste gang I holder fødselsdag – de kan absolut anbefales.

Lignende opskrifter: Bananpandekager, crepes, chokoladepandekager, pandekager på kikærter med blåbær, Amerikanske små pandekager og æblepandekager.

OPSKRIFT ca. 8 stk.

Ingredienser

1,5 dl kærnemælk

1 æg

60g havregryn

105g hvedemel

2 spsk multisød eller sukker

10-12 dråber flydende sødemiddel (kan undlades)

0,5 tsk bagepulver

0,5 tsk natron

1 tsk vanilje

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemomme

Lidt salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende havregryn helt fint til mel. Kom det i en skål sammen med hvedemel. Tilføj mælk og pisk det godt sammen, så der ikke kommer klumper i.
  2. Tilføj derefter ægget og rør det sammen. Dernæst rør I bagepulver, natron, kanel, sukker, sødemiddel, vanilje, kardemomme og salt i dejen.
  3. Fordel dejen på en varm pande med lidt fedtstof, jeg brugte ca. 2 spiseskefulde pr. pandekage. Steg dem omkring et lille minut på hver side.
  4. Bliv ved til I ikke har mere dej og server dem med det samme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 20