Krebinetter og stuvede grønærter

En ægte mormor-klassikere! Eller det har jeg i hvert fald hørt det skulle være, for jeg tror ikke det er noget min mormor nogensinde har lavet. Hun var ikke den store kok, dog var krebinetter en af hendes hofretter, men hun serverede det som regel med kogte kartofler, broccoli, gulerødder og med smørsauce til - Hvilket også smager helt forrygende. Men hvor om alting er så hører retten her til det klassiske gamle danske køkken og jeg synes det er en ret som stadig holder, og så er det jo bare med at holde fast i de gamle retter. Dog har jeg ændret lidt i den traditionelle opskrift og prøvet at lave den lidt sundere, da jeg ikke har lavet en opbagt sauce og jeg har heller ikke paneret mine krebinetter, men jeg synes slet ikke det gør noget og det smager stadig rigtig godt. Nogen vil måske synes det er en fejl, men jeg kan virkelig godt lide disse gamle retter, men desværre er de ofte ret kalorie- og fedtfyldte, så for at jeg kan spise det i hverdagen, prøver jeg at gøre retter som denne lidt sundere. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser 450g hakket kalv og flæsk 3-7% 300g gulerødder 150g ærter 2 spsk. majsstivelse 2 dl mælk 1 spsk. grøntsagsbouillon   Fremgangsmåde
  1. Form kødet til 3 bøffer, strø salt og peber på dem og steg dem på en varm pande med lidt olie i 6-8 minutter på hver siden. Mens bøfferne steger kan I lave de stuvede grønærter.
  2. Skær gulerødderne i små tern, kom dem i en gryde, fyld gryden med vand så gulerødderne lige akkurat dækkes og tilføj lidt vand.
  3. Lad gulerødderne koge al dente, det tager ikke mere end 3-5 minutter fra når vandet koger.
  4. Når gulerødderne er kogt færdig, kommer i de frosne ærter i gryden og lader dem ligge et par minutter.
  5. Si vandet fra grøntsagerne og kom fonden tilbage i gryden. Kom lidt bouillon i gryden og lad det koge op. Kom 1,5 dl mælk i gryden og lad det simre, mens I blander det sidste mælk sammen med majsstivelse. Pisker blandingen i saucen lidt af gangen og når saucen har fået en passende konsistens, kommer I de kogte grøntsager i saucen og smager til med salt og peber.
Jeg serverede lidt kogte kartofler til retten, men det behøver I selvfølgelig ikke. #bloggersdelightplus