Hønsesalat

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg synes det var på tiden med en let ret, så jeg har eksperimenteret med en lækker og mindre fed hønsesalat. Denne salat fungerer godt som frokost, men man kan også sagtens spise den til aftensmad, for indimellem er det altså dejligt med en gang aftensmad, som kan fikses på ingen tid og som tilmed kan laves i forvejen.

Jeg har undladt at fylde salaten med en masse fedt, men altså I kan sagtens tilføje en enkelt spiseske mayonnaise, hvis I lyster. Salaten er fyldt med stegte svampe, asparges og derudover har jeg byttet bacon ud med serranoskinke og det holder 100%. OPSKRIFT Ingredienser 1 stk. kyllingefilet 4 skiver serranoskinke 3-4 spsk. creme fraiche 5% 5 store champions 70g hvide asparges 10-15 dråber citronsaft 0,5 tsk. dijonsennep Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge kyllingefileten i lidt vand med salt - Det tager omkring 12-14 minutter. Lad kyllingen køle helt af.
  2. Skær champions i halve skiver og steg dem på en pande med salt og en lille smule olie. De skal bare tage lidt farve og alt vandet skal 'væk' fra svampene. Lad også dem køle helt af.
  3. Når svampede er steg færdig, steger I lynhurtigt serranoskinken på panden og lader dem ligeså køle af.
  4. Rør creme fraiche, citronsaft, dijonsennep, salt og peber sammen og tilføj den afkølet kylling, asparges, champions samt 2 skiver serranoskinke, som I knækker i mindre stykker. Resten af den stegte serrano bruger I til at pynte salaten med.
Så er det bare at placere et par skefulde af den lækre salat på et godt stykke rugbrød, pynt med lidt stegt serranoskinke og eventuelt lidt frisk persille. En kold øl har jeg på fornemmelsen ville passe rigtig godt til dette stykke mad. Velbekomme.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling