Halv kylling med pommes frites og avocadodip

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Lækker kylling med pommes frites og en nem avocadocreme. De fleste af os kender vist den ret så populære ret 'halv grillkylling med pommes' og den holder jo altid 100 procent. Derfor fik jeg lyst til at lave en lignende ret, bare lidt med et par justeringer, muligvis forbedringer. For at få et lidt anderledes twist har jeg lavet en nem avocadodip til kyllingen, men ellers fungerer salatmayonnaise, remoulade eller ketchup også ret godt til, hvis det er :) Hvis I er til en lidt mere anderledes form for dyppelse, så har jeg et par opskrifter liggende på bloggen, som I måske kunne have lyst til at prøve. Der ligger opskrifter på både pesto med dild og purløg, pesto med peberfrugt, bearnaisecreme, forårsløgsdressing, persilledressing, tzatziki, krydderurtedressing. OPSKRIFT 2-3 pers. Ingredienser 1 hel kylling på 1300-1400g 1 spsk. olie med rosmarin Lidt frisk rosmarin Salt og peber   Pommes 1 kg kartofler 1 spsk. olie med trøffel 1 spsk. eddike Salt   Avocadocreme 1 avocado 2 cherrytomater 2 spsk. fromage fraiche 1/2 lille rødløg 10-15 dråber citronsaft 1/2 fed hvidløg Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Skær kartoflerne i pommes frites størrelser, kom dem i en gryde med vand samt eddike og lad dem koge 6-7 minutter. Lad efterfølgende kartoflerne køle lidt af.
  2. Halver kyllingen i 2, strø med salt og peber og kom begge stykker i et fad. Hæld olien med rosmarin over kyllingerne, den friske rosmarin samt en god portion salt og peber og kom fadet i en 200 grader forvarm ovn 1 time.
  3. Kom de lidt afkølet pommes på et stykke bagepapir på en bradepande og hæld olien med trøffel samt salt over. Vendt det godt sammen og kom bradepanden i ovnen i 30 minutter.
  4. Mens kartofler og kyllingen er i ovnen, kan I hurtig lave avocadocremen. Mos avocadoen med en gaffel, snit rødløg og cherrytomater meget fint og bland det sammen med avocadoen. Riv hvidløg, pres citronsaften og bland også det sammen med avocadoen. Smag til med lidt salt og peber.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling