Gulerodsmuffins lavet på havregrød
Jeg er ret vild med gulerodskage, hvilket jeg har en opskrift på lige her, og jeg forsøger derfor ofte at udarbejde 'gulerodskage-smagen' i forskellige elementer, som eksempelvis disse gulerodspandekager, bagt gulerodshavregrød, æble/gulerodsbrød, snurrer ala gulerodskage eller disse raw gulerodsbidder. Nu er det så blevet til disse gulerodsmuffins fyldt med revet gulerod, kanel og kardemomme - så det er faktisk bare små gulerodskager :)
De fungerer perfekt til morgenmaden sammen med en klat skyr eller som eftermiddagskage. I kan eventuelt toppe dem med denne creme, så bliver det ikke meget lækre. Muffinsene har jeg lavet på en rest havregrød, så har I en portion tilbage fra morgenmaden, er den ideal at bruge. I denne opskrift giver jeg dog lige opskriften med på havregrød.
OPSKRIFT 5-6 stk.
Ingredienser
50g grovvalsede havregryn
3 dl væske
2 mellem gulerødder
1,5 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sødemiddel
2 æg
30g finvalsede havregryn
Evt. lidt hakket valnødder
Fremgangsmåde
- Start med at lave havregrøden. Kom de grovvalsede havregryn i en kasserolle med væske (om I vil bruge vand eller mælk eller en blanding, bestemmer I selv). Lad grøden simre 5 minutter og lad den efterfølgende køle lidt af.
- Riv gulerødderne og kom dem i grøden sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen og juster eventuelt med sødemiddel.
- Kom dejen i muffinsforme og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter. Tjek med en kniv for at være sikker på at de er gennembagte.
- Lad kagerne køle af og top med eventuelt med en ostecreme eller spis dem som de er.