Koldhævet foccacia med flagesalt

Jeg elsker brød, og specielt brød med smør, det smager bare fantastisk. Foccacia er et af mine yndlingsbrød, da det både smager godt og samtidig er det utrolig nemt at bikse sammen. Så selv jer som ikke er så ferm i et køkken, I kan sagtens lave et lækkert foccacia.

KOLDHÆVET BRØD

Foccaciabrød kan spises året rundt. Det passer perfekt til både om sommeren, hvor den ofte står på grillmad, men det kan også spises til alverdens forretter, til bøf bearnaise, fiskeretter og meget andet. I får opskriften nu, tæt på nytår, da det passer perfekt til de fleste nytårsretter. Vi laver i hvert fald altid et par foccacia, som vi spiser til alle retterne, og i år skal vi både have fisk, suppe, steg og pisket brunet smør - alt sammen noget hvor foccacia passer perfekt til. Så her får I opskrift på mit nemme koldhævet foccaciabrød med flagesalt. OPSKRIFT 1 stort brød Ingredienser 5g gær 3 spsk. surdej (kan erstattes af yderligere 5g gær) 5 dl vand 750g hvedemel 1 stor tsk. salt 1 spsk olie 1 spsk. honning   Øvrigt 2-3 spsk. olie 1-2 spsk. flagesalt   Fremgangsmåde
  1. Start med at røre vand og mel sammen og lad det stå tildækket 1 time på køkkenbordet.
  2. Efter 1 timer tilføjer I gær udblødt i 2 spsk vand, salt, honning, surdej og olie og lader dejen køre på køkkenmaskinen 10-15 minutter.
  3. Kom dejen ud på køkkenbordet og lad den slappe af i 30 minutter. Fold dejen sammen og kom den i et oliesmurt fad på ca 32x22 cm, dæk det til med film og et viskestykke og lad det stå på køkkenbordet en times tid. Stil derefter fadet på køl til næste dag.
  4. Næste dag tager I fadet ud af køleskabet, og lader det stå i minimum 1 time, gerne 2. Kom olie ovenpå dejen og tryk dybe huller med fingrene. Top med flagesalt og evt. lidt rosmarin.
  5. Bag brødet ved 220 grader i 20-25 minutter.
  6. Lad brødet køle lidt af på en rist og spis.