Spidskålssalat med blåbær og pinjekerner

Selvom sommeren lakker mod ende, så er det stadig lækkert med en god salat til aftensmaden. Derfor får I her opskriften på en nem og lækker kålsalat, som blandt andet består af fintsnittet spidskål, hvilket jeg næsten altid bruger i mine salater, da det både smager godt, mætter og tilmed giver lidt at tygge i. Derudover består salaten af lidt ærter, æbletern, friske blåbær samt ristet pinjekerner. For at samle det hele har jeg vendt salaten i en olie/eddikedressing, men det kan sagtens undlades, hvis I ikke bryder jer om det. OPSKRIFT Ingredienser 250g spidskål (jeg brugte både hvid og lilla) 80g ærter 1 æble 70g blåbær 40g ristet pinjekerner 0,5 tsk. god eddike eksempelvis med æble eller solbær eller lidt citronsaft 0,5 tsk. god rapsolie   Fremgangsmåde
  1. Snit kålen meget fint, hæld olie og eddike over og rør det godt sammen.
  2. Kom de frosne ærter i varmt vand med lidt salt og lad dem ligge 2-3 minutter, dræn vandet fra ærterne og bland det sammen med kålen.
  3. Skær æblet i mindre tern og kom det i salaten med blåbær.
  4. Varm en pande og rist pinjekernerne et par minutter. Lad dem efterfølgende køle af, det tager ikke mere end et par minutter, og top salaten med dem.