Blomkålstaco med spicy kylling og blandet grøntsager

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg elsker mexikansk og specielt taco, men det spiser jeg ikke rigtig længere, derfor fik jeg lyst til at prøve at lave nogle kalorielette tacoskaller, og selvom de ikke smager som rigtige tacos heller ej er sprøde, så smager de utrolig godt. De er lavet på blomkål og for at give dem en smule taco-smag har jeg tilføjet majsmel til blomkålen. Derudover har jeg fyldt skallerne med spidskål, tomater, agurk, peberfrugt, avocado, syltet rødløg og ikke mindst en god klat creme fraiche. Også selvfølgelig en god portion kyllingestykker fra Frijsenborg, som er marineret i forskellige lækkerier. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser Taco 1 blomkålshoved 1 æg 25g husk (den gule) 60g fuldkorns majsmel (I kan sagtens bruge anden slags mel) 1 tsk. salt   Kylling 400g kyllingefileter 1 spsk. spidskommen 1 tsk. cayennepeber 1 spsk. paprika Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave tacoskallerne ved at blende blomkålen, kom det i en gryde med kogende vand og lidt salt og lad det ligge 3-4 minutter. Dræn blomkålen godt og grundigt – gerne med et viskestykke så alt væden kommer væk.
  2. Bland æg, majsmel, husk og salt sammen med den drænet blomkål og lad det stå 10 minutter.
  3. Dej dejen i 8 stykker og rul dem flade. Bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.
  4. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, kom paprika, cayennepeber, spidskommen, salt og peber på kyllingen og steg dem på en pande ved høj varme.
  5. Skær tomater, peberfrugt, spidskål, agurk, avocado i tern og server sammen med creme fraiche eller fromage fraiche, de lune tacoskaller og den stegte kylling.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling