Julegrød med æble og hasselnødder

Julegrød toppet med kanelstegte æbler, ristet hasselnødder og lidt granatæble. Grød smager fantastisk og fungerer perfekt i de kolde vintermåneder. Det er bare en god og hyggelig måde at starte dagen på. Så er I ligesom jeg vilde med grød, skulle I prøve denne julegrød smagt til med kanel og kardemomme. Ved egentlig ikke om man kan kalde den julegrød, for i princippet er risengrød jo den ultimative julegrød, så dette kalder vi julemorgenmadsgrød :) OPSKRIFT 1 pers. Ingredienser 50g grovvalsede havregryn 1 spsk. chiafrø 2,5 dl vand eller mælk (eller en blanding) Lidt kardemomme 1 tsk. kanel Et nips salt og eventuelt lidt sødemiddel   Topping 1/2 æble 0,5 tsk. kanel 5g fiber sirup eller honning 5g ristet hasselnødder   Fremgangsmåde
  1. Skær et halvt æble i tern, kom det på en pande med enten honning eller fiber sirup samt kanel.
  2. Lad æblerne stege 4-5 minutter ved middelvarme.
  3. Kom grovvalsede havregryn, chiafrø, vand eller mælk, kanel, et nips salt og kardemomme i en gryde og lad det simre 3-4 minutter ved middelvarme. Er I en sukkergris som jeg, så kan I tilføje lidt flydende sødemiddel nu.
  4. Kom grøden i en skål, top med æblerne og evt. lidt ristet hasselnødder og granatæble :)