Pitabrød med pulled chicken

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Januar betyder godt med grøntsager, flere proteiner og generelt bare en lidt sundere hverdag for de fleste af os. December byder ofte på en helt del, knap så sunde, lækkerier og nu er det tid til en sund hverdag igen. Jeg har her lavet en gang aftensmad, som er spækket med grove grøntsager og kylling - ja og så lige lidt groft pitabrød, men man skal jo også have kulhydrater for at kunne fungere. Denne ret består af en nem og lækker hjemmelavet pulled chicken lavet af kyllingefileter fra Frijsenborg, lidt blandet kål samt lidt syltet rødløg. Jeg lavede en hjemmelavet coleslaw, men ønsker I den nemme og stadig lækre udgave, så køb en pakke coleslaw i Brugen (I ved den i  en plastikpakke med fintsnittet hvidkål og gulerod, hvori der ligger en lille pakke dressing). Bland lidt af dressingen sammen med fromage fraiche eller creme fraiche samt lidt salt og vend grøntsagerne deri. Opskriften på syltet rødløg kan I finde her og pitabrød her. OPSKRIFT 4 stk. Ingredienser Pulled chicken 2 kyllingefileter 1 løg 1 fed hvidløg 2 dl ketchup 1-2 spsk. Eddike 2 spsk. Multisød eller brun farin 2 spsk. Worcestershire sauce 2 spsk. Paprika 1  tsk. Chilipulver 1 spsk. Hvidløgspulver 1 tsk. Salt samt lidt peber   Coleslaw 150g fintsnittet spidskål (hvid og/eller lilla) 80g revet gulerod 3 spsk. Fromage fraiche, græsk yoghurt eller creme fraiche 1  spsk. Eddike 1  tsk. Sennep 0,5 tsk. Honning Lidt salt   Tilbehør 4 stk. Pitabrød 100g fintsnitte lilla spidskål 70-80g syltet rødløg   Fremgangsmåde
  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader og gå så i gang med at lave kyllingen.
  2. Kog kyllingefileterne i vand med lidt salt i ca. 20 minutter. Mens kyllingen koger, kan I gå i gang med marinaden til kyllingen.
  3. Fintsnit løg og hvidløg og steg det på en pande i lidt olie i 5 minutter. Tilføj ketchup, eddike, worcestershire sauce, multisød, paprika, chilipulver, hvidløgspulver, salt og peber. Lad det simre et par minutter.
  4. Del kyllingefileterne med 2 gafler og kom det trevlet kylling på panden. Lad det stå et par minutter.
  5. Imens kan I lave coleslaw. Rør fromage fraiche, salt, peber, sennep, eddike og honning godt sammen. Fintsnit spidskål og riv gulerødderne og vend det i dressingen.
  6. Lun pitabrødene et par minutter i den varme ovn.
  7. Server pulled chicken sammen med coleslaw, lidt fintsnittet lilla spidskål, de lune pitabrød og eventuelt lidt syltet rødløg og nyd.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling