Pariserbøf

Pariserbøf, med det hele, må siges at være en god gammel klassikere og en ret, som jeg tror mange danskere kender til, eller i hvert fald den lidt ældre generation gør nok. En pariserbøf består i alt sin enkelthed af et godt stykke ristet franskbrød, en hakkebøf, spejlæg eller rå æggeblomme, pickles, løg, kapers og peberrod. Der findes sikkert forskellige varianter, og hvert hjem har måske deres egen version af pariserbøf. Eksempelvis er mine kusiner vokset op med, at man til pariserbøf, udover hakkebøffen, bare spiser remoulade og rødbeder. Dog vil jeg våge at påstå at det tilbehør, som jeg har lavet til denne pariserbøf, er det 'normale'.

PARISERBØF MED PICKLES, KAPERS, RØDLØG, PEBERROD OG RØDBEDER

Pariserbøf kan enten laves meget enkelt eller en smule mere avanceret. Flere af elementerne kan I lave selv, eller I kan vælge at købe dem færdiglavet, som eksempelvis pickles, franskbrød og syltet rødbeder. Her på bloggen har jeg en opskrift på hjemmelavet pickles uden tilsat sukker og den smager forrygende. OPSKRIFT 3 pers. Ingredienser 400g hakket oksekød 3 skiver franskbrød 80g syltet rødbeder 3 æg 1 rødløg 3 spsk. kapers 3 store spsk. pickles En sjat peberrod   Fremgangsmåde
  1. Del kødet i 3 lige store stykker og form dem til hakkebøffer. Strø salt og peber på begge sider af alle 3 bøffer og steg dem på en varm pande i olie i 3-4 minutter på hver side.
  2. Skær rødbeder i mindre tern, løg i enten ringe eller tern, riv peberrod og find pickles og kapers frem.
  3. Et par minutter inden bøfferne er ved at være færdige, finder I en anden pande frem og laver spejlæggene. Det tager et par minutter.
  4. Når bøfferne er færdige, tages de af panden og ligges til siden, så de kan trække et par minutter.
  5. Skær franskbrød i skiver og steg dem på panden i enten smør eller olie. Brødene skal have lidt farve på begge sider.
  6. Placer et stykke ristet brød på en tallerken, tilføj hakkebøf, spejlæg, pickles, rødbeder, løg, kapers og peberrod og SPIS. Velbekomme.