Gulerodskage lavet på kikærter - toppet med en ostecreme

Gulerodskage er noget af det lækreste. En svampet krydrede luftig kage, fyldt med revet gulerod og toppet med en skøn ostecreme. Sådan lyder opskriften på en helt almindelig gulerodskage, men selvom denne opskrift viger lidt fra den traditionelle opskrift, så er denne gulerodskage helt forrygende og både smager og ligner overraskende meget en helt almindelig gulerodskage.

EN LÆKKER SVAMPET GULERODSKAGE

Den lækreste svampet gulerodskage, toppet med en cremet ostecreme smagt til med vanilje og citron. Denne gulerodskage er lavet på kikærter, hvilket er helt genialt at bage med, da kagerne bliver utrolig lækre. Kagen er krydrede med de gængse krydderier, som man normalt kommer i en gulerodskage, men ingrediens listen er noget anderledes i forhold til en helt normal gulerodskage. Kagen er glutenfri og samtidig uden tilsat sukker og jeg kan love jer for, at den smager helt fantastisk. Her på bloggen ligger i forvejen en opskrift på gulerodskage, en gulerodskage med øl og honning, samt en græskarkage, som på mange måder minder om en gulerodskage. Jeg har også en opskrift på raw gulerodskugler. OPSKRIFT 9 stk. Ingredienser Bund 170g kogte kikærter 10 dadler 2 gulerødder 40g havregryn 25g perfect fit 1 dl mælk 1/2 tsk. natron 1 tsk. bagepulver 2 spsk. kanel 1/2 tsk. kardemomme   Ostecreme 200g philadelphia light 30g kærgården let eller blødt smør (kan undlades) 4-5 spsk. florsød eller flormelis 1 spsk. vaniljepaste Lidt citronsaft og revet citronskal   Fremgangsmåde
  1. Start med at komme de kogte kikærter i en foodprocessor og blend til en lind masse uden klumper.
  2. Tilføj dadler, mælk, havregryn, perfect fit, bagepulver, natron, kanel, kardemomme og blend til en homogen masse. I kan eventuelt lige smage kagen til med lidt flydende sødemiddel, hvis I godt kan lide jeres kage (meget) sød.
  3. Riv gulerødderne på et rivejern og vend dem i dejen evt. sammen med lidt hakket valnødder.
  4. Kom dejen i en form på ca. 20x20 cm., med bagepapir, og bag kagen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter. Lad kagen køle helt af på en rist.
  5. Når kagen er blevet kold, piskes philadelphia, kærgården, florsød, vanilje samt et par dråber citronsaft og lidt revet citronskal.
  6. Smør cremen på den afkølet gulerodskage og top eventuelt med lidt revet citronskal og hakket mandler.