Bircher mysli med kakao - opskrift på en nem og lækker gang morgenmad

Lækker morgenmad lavet på gryn, frø og kerner samt lidt yoghurt. Bircher mysli minder ret meget om kold grød eller køleskabsgrød - hvad vi lige skal kalde det. Hvor om alting er så er det en kold masse/grød, som mætter utrolig godt og bare giver en skøn start på dagen.

LÆKKER OG MÆTTENDE MORGENMAD

Det er en super lækker gang morgenmad, som samtidig er dejlig nem, da den skal bikses sammen aftenen før. Om morgenen røres den lige igennem, eventuelt spædes op med lidt væske, kommes i en skål og toppes med frisk frugt, pure, nødder, yoghurt eller hvad man lige foretrækker. Til at søde myslien har jeg tilføjet lidt revet æble og sødemiddel, men I kan sagtens bruge honning eller sirup i stedet. Bryder I jer ikke om æbler, kan I rive en pære i stedet. Normalt kommer man ikke kakao i sin Bircher mysli, den plejer at være hvid, hvilket jeg da også har en opskrift på. Men som den trofaste læser måske allerede ved, så elsker jeg chokolade/kakao, og derfor skulle jeg selvfølgelig også prøve at lave en kakaoudgave at den traditionelle mysli - og det smager forrygende. Som sagt ligger der i forvejen en opskrift på helt almindelig Bircher mysli på bloggen. OPSKRIFT 2 portioner Ingredienser 70g havregryn 1 spsk. chiafrø 1 spsk. solsikkekerner 1 spsk. græskarkerner 2,5 dl mælk 2 spsk. kakaopulver 2 spsk. græsk yoghurt eller skyr 1 lille revet æble 10-12 dråber flydende sødemiddel eller lidt honning   Fremgangsmåde
  1. Kom havregryn chiafrø, græskarkerner og solsikkekerner i en skål. Riv æblet og kom det i skålen sammen med kakaopulver og mælk.
  2. Rør det hele rigtig godt sammen og smag til med lidt sødemiddel eller honning.
  3. Kom skålen på køl til næste dag, hvor det blandes sammen med lidt græsk yoghurt eller skyr og toppes med lidt frisk frugt, nødder, peanutbutter eller lignende.