Mandelsmåkager toppet med chokolade - nemme kager uden tilsat sukker og gluten

Her får I endnu en skøn opskrift på nogle julesmåkager, som denne gang er toppet med smørepålæg fra EASIS, men I kan sagtens bruge nutella eller en anden slags smørepålæg. Eller I kan lave jeres egen. Småkagerne er ganske nemme at bikse sammen, består ikke af ret mange ingredienser og så smager de bare virkelig godt.

SMÅKAGER TOPPET MED 'NUTELLA'

Ideen til disse småkager kommer af en lignende opskrift, som jeg lavede sidste år bestående af små mandelsmåkager toppet med hindbærmarmelade. De smager virkelig godt og jeg tænkte at det burde være muligt at lave dem med 'nutella' - og det kan man. I princippet kan man fylde disse småkager med præcis det man foretrækker. I behøver ikke kun bruge hindbærmarmelade eller smørepålæg, I kan i princippet toppe dem med den marmelade, I selv foretrækker. OPSKRIFT 12 stk. Ingredienser 120g mandelmel 40g havregryn 40g revet marcipan 1 spsk. kokosolie 1 tsk. vanilje pasta eller pulver 1 æg 35g perfect fit 1 tsk. bagepulver 80g smørepålæg fra EASIS (eller nutella)   Fremgangsmåde
  1. Enten kan I bruge mandelmel eller I kan smutte mandlerne og blende dem til mel, hvilket er betydeligt billigere.
  2. Kom mandelmel, havregryn, perfect fit, vanilje og bagepulver i en blender og blend til mel. Derefter blander I revet marcipan, æg og smeltet kokosolie sammen med melet til en homogen masse.
  3. Del dejen i 12 stykker, rul dem runde, mas dem en smule og kom dem på en bageplade. Tryk et lille hul i midten af hver småkage med eks. enden af en grydeske eller lignende.
  4. Bag småkagerne i en 180 grader forvarm ovn i ca. 10 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  5. Kom smørepålæg i en frysepose, klip et hul og sprøjt en smule i hver småkage.