Bananbrød med mørk chokolade

Bananbrød/banankage har jeg efterhånden lavet rigtig mange gange. Det fungerer hver gang, smager fantastisk og er tilmed dejligt nemt at lave. Derudover er det en skøn måde at få bugt med et par gamle kedelig bananer.

BANANBRØD MED CHOKOLADE - UDEN GLUTEN OG TILSAT SUKKER

Dette brød er lavet på bananer, æg og havregryn og smager fantastisk. Jeg har som sagt fyldt mit bananbrød med mørk chokolade, men I kan sagtens skifte det ud med mælkechokolade eller helt droppe chokoladen, hvis I ikke har lyst til det. Dette bananbrød er en af de aller første opskrifter jeg i sin tid lavede til bloggen, men jeg har nu fået opdateret både opskriften og billederne, så den sidder lige i skabet. Der er sidenhen kommet endnu en opskrift på bananbrød med saltet mandler på bloggen, som ligeledes smager forrygende. Bananbrød smager fantastisk og er vel i princippet det samme som en banankage – bare i en anden form. I kan finde flere 'banankage' opskrifter på bloggen som denne banankage lavet på kikærter, bananmuffins med marcipan og denne bønne/banankage. OPSKRIFT Ingredienser 2 store bananer 110g havregryn 2 æg 50g mel som kokosmel, mandelmel, boghvedemel eller hvedemel 30g perfect fit fra EASIS* (eller anden sødemiddel eller honning) 1 tsk. bagepulver 0,5 tsk. vanilje- pulver eller pasta eller 1 tsk. vaniljesukker 60g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Kom bananer, havregryn, ‘mel’, æg, perfect fit, vanilje og bagepulver i en foodprocessor og blend til en homogen masse.
  2. Hak den mørke chokolade godt (I kan sagtens bruge mælkechokolade) og vend den i dejen.
  3. Kom dejen i en brødform på ca. 24x10 cm med bagepapir.
  4. Bag brødet i en 200 grader forvarm ovn i ca. 30 minutter. Tjek med en kniv om brødet er færdigbagt.
  5. Enten kan I lade brødet være som det er, eller I kan toppe det med chokolade. Lad brødet køle lidt af og server.