Syltet rødløg - uden tilsat sukker

Syltet rødløg er virkelig lækkert og passer godt til rigtig mange ting. Det er første gang jeg både har lavet dem og smagt dem, men det bliver absolut ikke den sidste. Det smager virkelig lækkert og er tilmed skønt at have liggende i køleskabet, da det som sagt kan bruges til virkelig mange ting. Eksempelvis har jeg brugt dem i forskellige salater, hvor de giver en lækker syrlighed, eller ovenpå forskellige varme retter, hvor de også lige giver det ekstra, så retten bliver rigtig lækker. Derudover kan I bruge syltet rødløg til frikadellesandwich, pizza, kylling satay salat, pita med pulled chicken og coleslaw eller i blomkålstaco. OPSKRIFT Ingredienser 4 rødløg 1,5 dl vand 1,5 dl eddike 5 laurbærblade 10 hele peberkorn 1 spsk. sødemiddel (kan bruge honning)   Fremgangsmåde
  1. Vand, eddike og sødemiddel kommes i en gryde og skal simre et par minutter.
  2. Kom laurbær og peberkorn I en lille pose og kom det i gryden. Ellers kan I sagtens komme det direkte i gryden - lad det simre med nogle minutter.
  3. Rødløgene skæres i ringe og lægges efterfølgende i et skoldet glas, som er skyllet i atamon.
  4. Den flydende masse hældes i glasset (evt. fjerne peberkorn og laurbær og skal stå 10 minutters tid, før låget lukkes og glasset stilles på køl.
  5. Efter et par timer kan man sagtens begynde at bruge løgene, ellers er de helt perfekte dagen efter. Glasset kan holde sig på køl nogle uger.