Kold kartoffelsalat med frisk purløg

En nem og utrolig lækker kartoffelsalat med frisk purløg. Kartoffelsalat hører sommeren til og er et tilbehør, som jeg ofte spiser, når jeg griller om sommeren. Det smager fantastisk og kan spises til alle former for kødudskæringer.

KARTOFFELSALAT MED KRYDDERURTER

Kartoffelsalat kan variere i det uendelige, men denne er helt plain, eller jeg har tilføjet lidt hvidløg, som jeg ofte tyer til, men man kan sagtens give kartoffelsalaten lidt kant ved eksempelvis at smage den til med chili, karry eller hvad man ellers synes er lækkert. Salaten kan sagtens holde sig et par dage på køl, og den kan sagtens serveres to dage i træk - synes jeg. Eventuelt kan man jo lige tilføje lidt karry eller lignende på andendagen, hvis man ønsker den en smule anderledes. OPSKRIFT Ingredienser 10 stk. kartofler 1 fed hvidløg 1 løg 200g cremefraiche 5% 2 spsk. mayonnaise 0,5 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft 1 bund purløg   Fremgangsmåde
  1. Start med at koge kartoflerne i saltet vand i ca. 20 minutter afhængigt af størrelsen på kartoflerne. Pil kartoflerne mens de er varme/lune og lad dem køle helt af.
  2. Lav imens dressingen ved at blande cremefraiche, mayonnaise, eddike, salt og peber godt sammen. Fintsnit purløg, pil løg og hvidløg, riv det på et rivejern og vend det i dressingen.
  3. Når kartoflerne er afkølet, skæres de i mindre stykker og blandes sammen med dressingen. Velbekomme.