Havregrød med banan, karamel og chokolade

Jeg elsker havregrød og det er vel egentlig en helt almindelig klassiske dansk morgenmad, som vi har spist i mange mange år, men havregrøden har fået lidt af et comeback det sidste årti og jeg forstå det virkelig godt.

KLASSISKE HAVREGRØD MED LUKSUS TOPPING

Normalt har jeg aldrig brudt mig om varm grød, men min kærlighed til havregrød er vokset de sidste par år, og er jeg i København smutter jeg ofte forbi Grød. Men eftersom jeg bor i Køge og ikke lige har en Grød i nærheden, så tager det jo heldigvis ikke lang tid selv at bikse sammen. Kører man luksus udgaven, kan man gøre som jeg har gjort her og toppe den lune grød med Dulce de Leche (karamel), banan og chokolade. Ellers kan man altid toppe sin grød med smør og kanelsukker eller måske lidt skyr og friske bær. På bloggen ligger i forvejen forskellige opskrifter på grød: kakao havregrød, blåbær havregrød, krydrede havregrød med æbler, havregrød med kanel og kardemomme, kold kakaogrød, kirsebær chiagrød, banan chiagrød og bær chiagrød, OPSKRIFT 1 pers. Ingredienser 40g grovvalsede havregryn 1 dl mælk 1 dl vand Lidt salt Evt. 40g æggehvider eller 1 æg   Fremgangsmåde
  1. Kom gryn, mælk, vand og salt i en lille gryde og kog grøden ved middel varme i 3-4 minutter under omrøring.
  2. Når grøden er færdig, tages den af varmen og ægget røres i grøden. I kan sagtens undlade ægget, det giver bare ekstra proteiner og en cremet konsistens til grøden.
  3. Kom grøden i en skål og top med bananskiver, dulce de leche og lidt chokolade.