Uge 16 lakker mod enden og I skal som sædvanlig have næste uges madplan. Madplanen består af en masse skønne og nemme retter, hvor flere af råvarerne går igen, så I ikke skal have fat i en masse forskellige ting, som kun skal bruges 1 gang. Samtidig undgår I for meget madspild.
Denne uges madplan består af blandt andet kyllingewraps med avocado, grillet koteletter med lidt blandet tilbehør til samt en god dansk klassikere nemlig koteletter i fad. Derudover står den på fiskefrikadeller på torsdag, det må jo gerne være noget nemt, da den står på varme hveder om aftenen.
På fredag er det store bededag og det betyder, at den står på hveder torsdag aften eller/og fredag morgen. Jeg har selvfølgelig også et par opskrifter på hveder liggende på bloggen. Opskrift på
grove hveder og g
lutenfri hveder.
MADPLAN UGE 17
Mandag: Avocado kyllingewraps
Tirsdag: Butter chicken
Onsdag: Koteletter i fad
Torsdag: Fiskefrikadeller
Fredag: Grillet koteletter m. broccolisalat
Lørdag: Burger
Søndag: Rester
Mandag starter med en skøn og nem omgang
avocado kyllingesalat i wraps. Her har jeg brugt salatblade, men I kan sagtens bruge tortillas,
æggewraps,
spinatwraps eller komme salaten ovenpå et stykke rugbrød eller en
surdejsbolle, flute,
grydebrød eller
sesambolle. Køber I en stor portion kyllingefileter, kan I tirsdag lave
Butter Chicken og servere
madbrød dertil.
Onsdag står den på
koteletter i fad og torsdag kan I lave
fiskefrikadeller, hvortil I kan servere hjemmelavet
remoulade og et stykke rugbrød. Ellers kan I altid servere
pommes til i stedet. Har I købt ekstra koteletter, kan I fredag grille et par marineret koteletter og servere
broccolisalat,
græsk salat og
grillet kartofler til.
Lørdag kunne det være lækkert med en god hjemmelavet burger. Enten kan I selv bage
almindelige grove burgerboller,
burgerboller med gulerod eller I kan bruge
skyrboller. Bollerne kan I fylde med en stor god bøf, f
alafelbøf, kylling paneret i
chips eller cornflakes eller
panko. Derudover kan I smøre jeres bolle med
haydari,
ærtemos,
karrydressing,
avocadodip,
hummus eller salatmayonnaise.
Syltet rødløg er også altid lækker i en burger.
Søndag tænker jeg der muligvis kunne være et par rester tilover fra om lørdagen, så hvorfor ikke servere burger endnu en gang - eventuelt med lidt andet fyld.