Brownie med peanutbutter og puffede ris med chokolade

Lækker blød brownie lavet på søde kartofler, toppet med et godt lag peanutbutter og en chokoladeblanding med puffede ris. Risene smager ikke af ret meget, men de giver en skøn konsistens.

CHOKOLADE, PUFFEDE RIS OG PEANUTBUTTER

Jeg kunne fornemme en ret stor begejstring, helt generelt for min brownie med sød kartoffel, men såmænd også på videreudviklingen af denne opskrift, nemlig brownie toppet med cornflakes-crunch, så nu er det blevet til endnu en videreudvikling af denne opskrift. Denne gang har jeg toppede brownien med et lag peanutbutter og en chokolademasse ligeså med peanutbutter og puffede ris. Bryder I jer ikke om peanutbutter, kan I sagtens skifte det ud med en anden slags nøddesmør. OPSKRIFT - 8 stykker Ingredienser Brownie 200g sød kartoffel 50g dadler 60 havregryn, mandelmel eller lignende 2 æg 40g smeltet mørk chokolade 2 spsk. kakaopulver 1 tsk. bagepulver 15 dråber flydende sødemiddel   Topping 60g mørk chokolade 60g lys chokolade 30g puffede ris 1 spsk. peanutbutter   Øvrigt 2 spsk. peanutbutter   Fremgangsmåde
  1. Skræl og kog de søde kartofler og lad dem køle af. Kom havregryn i en foodprocessor, blend til mel og kom i en skål.
  2. Kom de afkølet kartofler, æg og dadler i foodprocessoren og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, kakaopulver, sødemiddel, bagepulver og smeltet chokolade.
  3. Hak valnødder og vend dem i dejen.
  4. Kom dejen i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en brødform (12x20cm) og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Smør 2 spsk. peanutbutter på kage og lad den køle helt af.
  5. Smelt chokolade og 1 spsk. peanutbutter i mikroovnen og vend de puffede ris deri. Sørg for at alle risene er dækket af chokolade og hæld det over brownien.
  6. Stil kagen på køl til chokoladen er stivnet, skær i mindre stykker og nyd.