Her får I næste uges madplan, som jeg håber kan give jer en smule inspiration til jeres aftensmad den næste uges tid. Vi skal så småt til at tage hul på juni måned og sommeren nærmer sig for alvor, hvilket jo er fantastisk. Madplanen består af en god portion blandet nemme hverdagsretter, som jeg er ret sikker på hele familien vil synes om. Den består blandt andet af fyldte mexikansk inspireret peberfrugter, tapas med alt hvad hjertet begær, pastaret og mange andre skønne retter.
MADPLAN UGE 22
Mandag: Cremet pastaret med hakket kylling og grøntsager
Tirsdag: Fyldte mexikanske peberfrugter
Onsdag: Grillet marineret kotelet, spidskål med parmesan, knuste kartofler og fetadip
Torsdag: Sandwich med kylling, fetadip, syltet rødløg og soltørret tomater + pommes
Fredag: Rispapirruller med kylling og peanutbutterdip
Lørdag: Tapas
Søndag: Rester
Mandag kan I købe en stor portion hakket kød (om I bruger svine-, okse- eller hakket kyllingekød, det bestemmer I selv). Men den ene halvdel kan I bruge til at lave en nem
cremet pastaret. Den resterende del kan I bruge tirsdag til
mexikanske fyldte peberfrugter.
Onsdag står den på grillmad. Her kan I grille et par koteletter, evt. marinere dem i denne
marinade, og server
grillet spidskål med parmesan,
knuste kartofler (evt. dem med
pesto) og f
etadip til. Torsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter, stege dem og bruge dem til henholdsvis sandwich med hjemmebagte boller som
græskarboller,
kerneboller,
surdejsboller,
gulerodsboller,
flute,
grydebrød eller
sesamboller (form dem i den størrelse og facon I ønsker til jeres sandwich). Bollerne kan I smører med fetadippen fra om onsdagen, samt
syltet rødløg, lidt blandet friske grøntsager, grillet peberfrugter eller soltørre tomater. Dertil kan I servere
pommes.
Fredag kan I lave
rispapirruller med den resterende stegte kylling, lidt blandet grøntsager og en skøn peanutbutterdip.
Lørdag står den på tapas, hvor I kan lave en masse skønne lækre småretter, dyppelse, brød mm. Enten kan I køre den klassiske tapas med ost, pølse og skinke samt en masse blandet lækkerier som:
foccacia,
flute,
knækbrød,
saltet mandler,
krydrede nødder,
honningristet nødder,
tortilla med kartofler og chorizo,
pankokylling,
squashruller,
fyldte svampe,
spinatruller med laks eller
skinke,
pesto,
hummus,
haydari, salse verde, jordskokkechips og/eller
grønkålschips. En skøn
tomatsalat med feta og saltet mandler er også lækkert at servere til. Er man mere til en dansk slags tapas, kan man servere
mini pizza lavet på skyrdej eller en
almindelig dej,
pølsehorn,
pizzasnegle,
mini pirogger uden tilsat gluten,
mini pirogger,
mini calzone eller tærte med
laks,
skinke eller
gedeost. Ellers kan I lave l
aksesalat,
hønsesalat eller
skinkesalat, som I kan komme ovenpå et godt stykke brød. Derudover kan I servere lidt grøntsagsstave, vindruer, vandmelon, honningmelon med serranoskinke eller som
salat mm. Søndag står den på rester.