Sprøde ovnbagte pommes frites med fetadip

Pommes frites bagt i ovnen smager helt forrygende, selvom mange måske foretrækker dem i en friture, så kan man sagtens lave lækre sprøde pommes frites uden at fritere dem i olie. Så her får I min opskrift på lækre sprøde og velsmagende pommes bagt i ovnen.

OVNBAGTE POMMES FRITES

Jeg elsker pommes frites og laver det ganske ofte. Det smager fantastisk, kræver meget lidt arbejde og så kan det jo nærmest serveres til alt. Disse pommes har jeg lavet på bagekartofler, så jeg fik nogle store flotte fritter, men I kan sagtens lave dem på helt normale kartofler. Til disse fritter har jeg lavet en skøn og cremet fetadip, som fungerer perfekt sammen med de sprøde kartofler. OPSKRIFT 3-4 pers. Ingredienser 120g feta 100g creme fraiche eller græsk yoghurt 1 fed hvidløg Lidt citronsaft 6 bagekartofler 1 spsk. olie Salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at vaske og skrubbe bagekartoflerne og skær dem efterfølgende i pommes frites størrelse. Kom dem i koldt vand i 10 minutter, men gerne et par timer, hvis I har mulighed.
  2. Hæld vandet fra og tør dem grundigt.
  3. Kom pommes frites på en bageplade med bagepapir, strø med salt og olie og bag kartoflerne i ca. 45 minutter ved 200 grader. Husk at vende dem ofte.
  4. Mens laver I jeres fetadip ved at blende feta, creme fraiche, citronsaft og revet hvidløg godt sammen.
  5. Server de varme pommes frites med fetadippen.