Grøn grøntsagstærte med kylling

Nem og lækker hjemmelavet grøn tærte, som består af få ingredienser og som kan bikses sammen på ganske kort tid. Jeg kalder denne tærte for en 'grøn tærte', både fordi den rent visuelt er grøn, men også fordi den består af en ganske gavmild portion grøntsager.

SPINATTÆRTE MED BLOMKÅLSBUND

Jeg har lavet denne tærte en smule anderledes, da jeg har lavet bunden af blomkål, men I kan selvfølgelig sagtens lave en rigtig dej som bund eller købe en færdiglavet, hvis det skal gå lidt hurtigt på en travl hverdag. Tærter er altid nemme at lave, smager skønt og kan i princippet fyldes med præcis det man foretrækker. Denne tærte har jeg fyldt med kylling, soltørret tomater og en spinat/æggemasse. På bloggen ligger i forvejen en opskrift på blomkålstærte med oksekød, spinat og gedeost, en med blomkålsbund samt kylling, asparges og tomater og en pizzatærte ligeså med blomkålsbund. OPSKRIFT 4 pers. Ingredienser Bund 250g blomkål 1 æg 80-100g mel (eks. majsmel, kikærtemel, hvedemel, boghvedemel) 1 tsk. salt   Fyld 4 æg 125g ricotta 75g spinat 200g kylling 4 skiver serranoskinke 50g soltørret tomater Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Til at starte med skal bunden laves. Blend blomkål, kom det i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 2-3 minutter og sørg derefter for at dræne blomkålen fra alt væde. Det kan godt tage nogle minutter.
  2. Bland blomkål sammen med æg, mel og salt. Lad dejen trække 10 minutter. Smør en 22 cm tærteform med olie og mas dejen rundt i tærteformen. Bag den i 10 minutter ved 200 grader.
  3. Skær kyllingen i små stykker, strø salt og peber på, steg dem 2-3 minutter på en pande og læg til siden.
  4. Skær serranoskinke i små stykker og steg i 2 minutter.
  5. Kom spinat, ricotta, æg samt lidt salt og peber i en blender og blend til en lind masse.
  6. Fordel kylling, serranoskinke og fint skåret soltørret tomater på tærtebunden og hæld æggemassen over. Bag tærten i ca. 25 minutteer ved 200 grader.