Æblekage cheesecake

Til min fødselsdag i sidste måned lavede jeg, sagt i al beskedenhed, den lækreste cheesecake. Den var lavet med inspiration af den gamle klassiker; gammeldags æblekage. Her har jeg bare lavet klassikeren om til en skøn og cremet cheesecake.

GAMMELDAGS ÆBLEKAGE MED ET TWIST

Har I haven fyldt med æbletræer og dermed også en masse æbler? Eller har I allerede taget dem af træerne og fyldt jeres fryser med hjemmelavet æblegrød? Så skulle I prøve den fantastiske cheesecake. Den er utrolig simpel, nem at gå til og jeg er sikker på, at de fleste vil elske den. Jeg serverede den som sagt til min fødselsdag, og det var en succes. OPSKRIFT 12 stk. Ingredienser Æblegrød 4-5 æbler 4 spsk. vand 1 vaniljestang ca. 50g sukker   Bund 140g digestive 120g makroner 110g smør   Mellemlag 4-5 spsk. æblegrød   Fyld 3-4 spsk æblegrød 400g philadelphia light 4dl piskefløde eller cremefine 19% 5 husblas 50g flormelis 1 spsk vanilje- pasta eller sukker   Fremgangsmåde
  1. Har I ikke allerede æblegrøden i fryseren, så start med at lave grøden ved at skrælle æblerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde med de resterende ingredienser. Æblerne koges møre og mosen køles helt af. Når mosen er blevet kold, kan I smage den til med flormelis. Det er meget forskelligt hvor sure eller søde æbler er.
  2. Lav bunden ved at blende digestive og makroner og vend efterfølgende smeltet smør deri.
  3. Kom bagepapir i bunden af en 24 cm springform og kom kageplast rundt i kanten. Hæld massen i bunde af formen og mas den godt ned. Stil på køl.
  4. Når bunden er blevet kold, smøres et godt lag æblemos ovenpå bunden, men det skal ikke helt ud til kanten. Husk at gemme 4 spsk mos til fyldet.
  5. Lav nu fyldet ved at komme husblas i koldt vand i 15 minutter.
  6. Kom philadelphia, vanilje og flormelis i en skål og pisk det sammen. Kom piskefløde i en anden skål og pisk den til flødeskum, men den må endelig ikke piskes for meget - den skal kunne bevæge sig.
  7. Kom husblas i en gryde med 2 spsk piskefløde og smelt.
  8. Lad husblassen køle lidt af og vend 2 spsk. af den pisket philadelphia i husblasmassen. Kom massen tilbage i skålen med den resterende philadephia og rør det godt sammen. Vend piskefløde og 4 spsk æblegrød i massen.
  9. Hæld ostemassen over bunden og stil på køl i minimum 4 timer. Pynt kagen med flødeskum og makroner og nyd.