Ferrero Rocher på sorte bønner

Jeg er en smule i tvivl om Ferrero Rocher egentlig er noget man specifikt spiser til jul. Det har vi bare altid gjort i min familie, så jeg forbinder det stadig lidt som en juleting - selvom jeg dog sagtens kan spise dem om sommeren.

FERRERO ROCHER MED ET TWIST

Jeg synes I skal have opskriften her i december, så I kan lave nogle lækre små hapser til juledagene. Disse er dog en smule anderledes end de originale, da de er lavet på sorte bønner, men bliv endelig ikke forskrækket, for de smager forrygende. Det vigtigste i Ferrero Rocher er hasselnødder og nutella, og begge disse elementer er selvfølgelig i. Jeg har ristet mine hasselnødder før brug, mest fordi jeg ikke kan tåle 'rå' hasselnødder, men jeg har samtidig fundet ud af, at nødderne smager af meget mere når de har fået en tur i ovnen først. OPSKRIFT 18 stk. Ingredienser 1 dåse sorte bønner (240g) 125g dadler 100g ristet hasselnødder 2 spsk. smørepålæg eller nutella 3 spsk. kakaopulver   Øvrigt 50g ristet hasselnødder 150g mørk chokolade   Fremgangsmåde
  1. Start med at riste alle hasselnødderne ved 160 grader i 15-20 minutter - husk at vende dem undervejs. Lad dem køle helt af og fjern skallerne på nødderne.
  2. Læg 20 hele hasselnødder til siden og blend de andre groft.
  3. Kom de sorte bønner i en blender/foodprocessor sammen med smørepålæg og dadler og blend til en lind masse.
  4. Tilføj 100g blendet hasselnødder samt kakaopulver og blend sammen.
  5. Tril 20 kugler og kom 1 hasselnød i her. Stil kuglerne på køl, mens I forbereder chokoladen.
  6. Hak chokoladen og smelt 2/3 i mikroovnen. Kom den resterende fintsnittet chokolade i den smeltet chokolade og lad det smelte sammen. Kom de sidste blendet hasselnødder i chokoladen og vend de 20 kugler deri.
  7. Kom dem på et stykke bagepapir, i køleskabet i 10 minutter og nyd dem.