Bønnekugler med 'nutella' i midten

Små konfektkugler lavet på sorte bønner og dadler - fyldt med en klat smørepålæg ala nutella. Kuglerne fungerer perfekt på julebordet med de andre julegodter.

JULEGODTER MED NUTELLA

Denne bønnemix kan i princippet smages til på et utal af måder, men denne gang er massen smagt til med smørepålæg, chokolade og kakaopulver og de er tilmed fyldt med smørepålæg i midten. Dee er virkelig lækre og fungerer perfekt, som julekonfekt. I kan altid tilføje lidt appelsinsaft eller appelsinskal, kanel, lakrids eller hvad I ellers skulle foretrække. Lignende opskrifter på bloggen: marcipan/dadelkugler, mozartkugler, snickerskugler og havregrynskugler. OPSKRIFT 18 stk. Ingredienser 1 dåse sorte bønner (240g) 125g dadler 100g nødder 3 spsk. kakaopulver 2 spsk smørepålæg eller nutella   Øvrigt 2-3 spsk. kakaopulver 40-50g smørepålæg eller nutella   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave små nutellatoppe med 2 teskeer. De skal være ret små og ikke bestå af mere end en halv teske. Kom dem på et stykke bagepapir og i fryseren i 30 minutter.
  2. Blende derefter nødderne til mel. Her kan I bruge alt fra mandler, pekannødder eller hasselnødder - eller en blanding. Kom de blendet nødder i en skål.
  3. Blend derefter de sorte bønner med dadler og nutella til en lind og homogen masse. Tilføj derefter kakaopulver og nøddemel til massen.
  4. Del massen i 18 stykker, kom en lille frossen nutellakugle i midten af hver og stil på køl.
  5. Tril alle kuglerne i kakaopulver og server.