Rodfrugtmos

Vinteren er god i gang og det er tid til vinterretter, som gryderetter, som virkelig er en af mine yndlingsretter - det smager bare fantastisk. En stor gryde med grøntsager og lækkert kød, som står på komfuret i flere timer og bare simrer og giver smag.

MOS MED KARTOFLER OG KNOLDSELLERI

Kartoffelmos er jo det klassiske at servere til gryderetter og det smager da også skønt, dog vil jeg påpege, at en kartoffelmos kun bliver bedre, hvis man tilføjer en god portion knoldselleri. Det lyder måske lidt specielt, men prøv det, for det smager så godt og gør at mosen bliver en tand mere 'frisk' eller bare mindre voldsom. Her får I opskriften på den lækreste mos bestående af bagekartofler og knoldselleri. I kan sagtens tilføje andre rodfrugter til mosen som pastinak eller gulerødder, hvis I har lyst. Mosen kan spises til eksempelvis mørbradgryde... OPSKRIFT 4 pers. Ingredienser 1 knoldselleri (500g) 600g bagekartofler 10g smør 1 dl mælk Salt og hvid peber   Fremgangsmåde
  1. Skræl kartofler og knoldselleri og skær i tern. Kom grøntsagerne i en gryde - UDEN SALT - og kog dem møre.
  2. Hæld vandet fra grøntsagerne og mas dem rigtig god sammen med en kartoffelmos stav. Kom mælk, smør, salt og peber i gryden og rør det hele rigtig godt sammen.
  3. Smag mosen til og server.