Mascarponecreme

Marcarpone kan bruges i et utal af opskrifter i både det søde og i det salte køkken. Her har jeg forvandlet den skønne masse til den lækreste cream med smag af vanilje.

MASCARPONE MED VANILJE

Mascarponecreme som denne kan bruges i mange forskellige opskrifter i det søde køkken. I kan komme den ovenpå eksempelvis pandekager, vafler, grød eller lignende. I kan også bruge den som topping til frugtsalat eller komme den ovenpå en mazarinkage - listen er lang. Men én ting er sikkert, det smager helt fantastisk. I kan også sagtens smage cremen til med andre krydderier end vanilje. Det her er bare den helt almindelig og plain version, men I kan komme kakao, appelsin, mandelaroma, kanel eller andre smagsnuancer i. OPSKRIFT Ingredienser 200g mascarpone 0,75 dl cremefine 19% eller piskefløde 1 vaniljestang ca. 25g florsød eller flormelis   Fremgangsmåde
  1. Flæk vaniljestangen og tag kornene ud.
  2. Kom mascarpone, cremefine, vaniljekorn og florsød i en skål og pisk det i ca. 5 minutter til massen er blevet tyk og cremet. Pas på ikke at piske den for meget, da den sætter sig, når den er kommet på køl.
  3. Bryder I jer ikke om cremefine, kan I sagtens bruge piskefløde, så skal I bare ikke piske lige så længe.
  4. Smag cremen til og server.