Rørt tatar med estragonmayonnaise, syltet rødløg og karse

Rørt tatar! Tatar er en ret ny spise for mig, men da jeg for et par år siden for første gang smagte rørt tatar var jeg solgt - det smagte så godt. Efterfølgende har jeg efterhånden fået det utrolig mange gange, og de sidste par nytår, har vi lavet vores egen tatar. Og nu skal I have den opskrift.

RØRT TATAR

Denne tatar er lavet på et stykke inderfilet, som jeg selv har hakket helt fint. Kødet har jeg rørt sammen med blandt andet en hjemmerørt estragonmayonnaise, som fungerer utrolig godt, samt kapers, skalotteløg, cornichoner og salt og peber. I kan dog sagtens droppe mayonnaisen, men den gør kun tataren godt, så det kan absolut kun anbefales. Tataren har jeg toppet med lidt mere estragonmayonnaise, syltet rødløg og karse. OPSKRIFT 8 port. Ingredienser 700g inderfilet 3 skalotteløg 15 cornichoner 3 spsk. kapers 2 pasteuriserede æggeblommer 2-3 spsk. estragonmayonnaise 1 tsk. dijonsennep Salt og peber   Estragonmayonnaise 3 dl olie 1 håndfuld friske estragon 2 æggeblommer 1 tsk. hvidvinseddike 1 tsk. dijonsennep Lidt citronsaft Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at lave jeres mayonnaise. Den opskrift kan I finde lige her.
  2. Find kødet frem og hak det helt fint med en skarp kniv.
  3. Fintsnit skalotteløg, kapers og cornichoner.
  4. Rør det hakket kød, de snittet løg, kapers og cornichoner, samt æggeblommer, dijonsennep, estragonmayonnaise og lidt salt og peber godt sammen.
  5. Kom den rørte tatar på et fad og top med estragonmayonnaise, syltet rødløg, frisk karse og server.