Bananchokoladekage med chokolade ganache

Der ligger efterhånden en del opskrifter på forskellige slags banankager på bloggen, men bananer fungerer også helt perfekt i bagværk og giver de lækreste svampede kager - det er utrolig svært at ødelægge en banankage.

BANANKAGE MED CHOKOLADE

Denne banankage er smagt til med både chokolade og kakaopulver og er samtidig toppet med en skøn chokolade ganache-lignende topping. Den er utrolig nem at lave og kombinationen af de søde bananer og den mørke, lidt bitre, chokolade fungerer upåklageligt. Jeg valgte at komme lidt hakket chokolade i dejen, men det kan I sagtens undlade, og I kan i princippet også undlade ganachen, hvis I vil have kagen helt plain, men det smager altså godt med et lille lag ganache. Lignende opskrifter: Rugbrødsbananbrød, bananmuffins med marcipan, kikærte/banankage, banankage med karamelliseret bananer, karamelliseret banankage med kokostopping, chokolade/bananbrød og grove bananbidder. OPSKRIFT 16 stk. Ingredienser 3 bananer 3 æg 3 spsk. fiber sirup eller alm. sirup 1 dl mælk 115g havregryn 3 spsk. kakao 50g grofthakket mørk chokolade Lidt flydende sødemiddel   Chokolade ganache 80g mørk chokolade 2 spsk. kakaopulver 3 spsk. mælk   Fremgangsmåde
  1. Mas bananerne med en gaffel og rør dem sammen med æg og mælk. Tilføj havregryn, kakaopulver, sirup, bagepulver og smag til med lidt flydende sødemiddel.
  2. Hak chokoladen og vend den i dejen.
  3. Kom dejen i en form på 24x24 cm, bag kagen ved 200 grader i ca. 22 minutter og lad den køle helt af.
  4. Lav chokolade ganachen ved at smelte chokoladen i en mikroovn og rør derefter kakaopulver og mælk i chokoladen. Smør den over kagen og server.