Big Mac pizza

En Big Mac Burger er, så vidt jeg kan forstå, en ret populær burger. Jeg har tidligere lavet en Big Mac salat, og nu er det blevet til en Big Mac pizza - fantasien får frit løb indimellem.

PIZZA ALA BIG MAC BURGER

En sprød bund, som denne gang er lavet på blomkål, men som sagtens kan erstattes af en helt almindelig bund, og som er toppet med pizzasauce, revet ost og ikke mindst hakke oksekød, grøntsager og en lækker hjemmelavet burgerdressing. Pizzaen minder en del om min Big Mac salat, ja og forhåbentlig også son den helt almindelig Big Mac Burger og den smager virkelig godt. OPSKRIFT 1 pizza Ingredienser Pizzabund 1 blomkålshoved 1 æg 2 spsk. husk (kan byttes ud med 40g 'mel') 3 spsk. havregryn, fuldkorns majsmel, hvedemel eller lignende 1 tsk. salt   Topping 300g hakket oksekød 1 løg 2 spsk. paprika 1 spsk. hvidløgspulver Salt og peber 40g hjertesalat 4 cherrytomater 30g agurk 3 cornichoner 1 lille rødløg 3 spsk. pizzasauce 50g revet mozzarella   Burgerdressing 4 spsk. fromage fraiche 1 tsk. sennep 1 tsk. paprika 1/2 tsk. hvidvinseddike 1 tsk. tomatpure Lidt honning eller sukker 1/2 hvidløg 4 stk. cornichoner   Fremgangsmåde
  1. Blend blomkålen og hæld kogende vand over. Lad det trække 5 minutter og sørg efterfølgende for at dræne blomkål for alt væde.
  2. Bland blomkålen sammen med æg, salt, mel og husk – og lad dejen stå og trække 15 minutter.
  3. Flad dejen ud på et stykke bagepapir og bag den i ca. 20 minutter.
  4. Skær det ene løg i tern og steg det på en pande. Brun derefter det hakket kød på panden og tilføj paprika, hvidløgspulver, salt og peber. Fjern det fra varmen.
  5. Smør pizzasauce på den bagte pizzabund, top med revet ost og kødet og bag pizzaen i 6-7 minutter.
  6. Imens laver I dressingen ved at blande fromage fraiche, sennep, paprika, tomatpure, revet hvidløg, eddike, honning og fintsnittet cornichoner sammen, smager til med salt og peber og stiller på køl.
  7. Skær salat, rødløg, agurk, cornichoner og cherrytomater i mindre stykker. Kom grøntsagerne på den bagte pizza og top med dressing.