Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Mørbradgryde med svinemørbrad, god bacon, cocktailpølser, svampe og en skøn tomatsauce. En lækker og nem ret, som smager forrygende og som jeg er sikker på hele familien vil synes om.

BACON, FLØDE OG TOMAT

Her får I min opskrift på den helt klassiske mørbradgryde med både cocktailpølser og bacon, og uden så mange grøntsager, som der ofte er i mine opskrifter. Retten kan sagtens genopvarmes dagen efter og den kan også fryses, så det vil være en god ide at lave en stor portion, når nu I alligevel er i gang. Man kan eksempelvis servere ris eller mos til - hvad I lige føler for. OPSKRIFT 3-4 port. Ingredienser 1 svinemørbrad 1 løg 2 fed hvidløg 250g svampe 2 gulerødder 200g røget bacon eller bacon i tern 200g cocktailpølser 250ml madfløde 4, 8 eller 15% (piskefløde kan også sagtens bruges) 1 dåse flået tomater 2 spsk. paprika Salt og peber   Fremgangsmåde
  1. Start med at skære mørbraden i mindre stykker, kom salt og peber på og brun dem godt af i en gryde med olie. Læg det brunet kød til siden.
  2. Skær løg, hvidløg og bacon i tern, kom det i gryden og lad det stege til baconen har taget farve. Læg det til siden.
  3. Skær gulerødder i tern og svampe i skiver og brun det af i gryden til væden fra svampene er fordampet.
  4. Tilføj tomatpure og lad det brune af 1 lille minuts tid. Kom løg, hvidløg, bacon, mørbrad tilbage i gryden sammen med flået tomater, paprika og fløde og lad det simre 10 minutter.
  5. Tilføj cocktailpølser og lad dem simre med i yderligere 10 minutter. Smag retten til og server med mos eller ris.