Havregryns karamelsnitter med hasselnødder

Lækker tyk karamel med en silkeblød chokolade ganache med ristet hasselnødder og ikke mindst en sprød chokoladebund - lyder det fristende? Mine tænder løber i hvert fald i vand.

KARAMEL, NØDDER OG CHOKOLADE

Ikke bare lyder denne snack/konfekt eller hvad man lige skal kalde det, helt igennem fantastisk, men den ser da også utrolig lækker og indbydende ud. Selvom den består af 3 lag, og måske kan lyde af meget, så er den til at overskue og kræver ikke det vild - jeg lover. Så er I ligesom mig, og nærmest ikke kan få det for vammelt og sødt, så skulle I prøve denne opskrift. OPSKRIFT 15-18 små stykker Ingredienser Bund 70g ristet hasselnødder 70g havregryn 30g hvedemel 70g smør 50g sukker 2 spsk. kakaopulver   Karamel 1/2 dåse kondenseret mælk 35g smør 35g sukker/brun farin Knivspids salt 50g ristet hasselnødder   Chokoladeganache 140g mørk chokolade 1,5 dl piskefløde eller cremefine 19% Knivspids salt   Fremgangsmåde
  1. Start med at riste alle hasselnødderne. Kom dem i en 150 grader forvarm ovn og bag dem i 20 minutter. Husk at vende dem et par gange. Gnid dem mod hinanden, så skallerne falder af. Lad nødderne køle af.
  2. Lav bunden ved at blende ristet hasselnødder og havregryn og kom det i en skål. Tilføj sukker, smeltet smør, hvedemel og kakaopulver. Rør det hele godt sammen.
  3. Kom massen i en from på 12x22cm og bag den ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  4. Lav karamellen ved at komme kondenseret mælk, farin, salt og smør på en pande og lad karamellen simre i ca. 8 minutter. I skal røre i massen hele tiden.
  5. Hæld karamellen over den bagte bund og bag den yderligere i 7 minutter. Hæld de sidste ristet hasselnødder over karamellen og lad det køle helt af.
  6. Lav ganachen ved at smelte chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Kom cremefine i en gryde og lad det lige ramme kogepunktet. Hæld cremefine over den smeltet chokolade, tilføj lidt salt og rør det godt sammen.
  7. Hæld ganachen over karamellen og stil på køl nogle timer.
  8. Når kagen har sat sig, skæres den i mindre stykker og nydes.