Det er blevet weekend og I skal som sædvanlig have næste uge madplan. Der er efterhånden ikke mange uger tilbage af året, så årets madplaner er ved at lakke mod enden. Men her får I madplanen for uge 49, som blandt andet består af flæskesteg med det hele (så I lige kan øve julemenuen), flæskestegssandwich, pad thai, pitabrød med falafler og mange andre skønne retter. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
Madplan uge 49
Mandag: Pitabrød med falafler
Tirsdag: Indisk gryderet
Onsdag: Braiserede svinekæber med mos
Torsdag: Pad thai
Fredag: Vintersalat med kylling, grønkål og figner.
Lørdag: Flæskesteg med sovs og kartofler
Søndag: Flæskestegssandwich
Mandag kan I bage, eller købe
pitabrød, som I kan fylde med
ærtefalafler,
hummus,
chilidressing,
syltet rødløg og lidt friske grøntsager. Tirsdag står den på
indisk gryderet, og har I bagt ekstra pitabrød, kan I servere dem til gryderetten, og bruge dem som naanbrød (eller I kan bage
naanbrød). Onsdag står den på
braiserede svinekæber med
mos.
Torsdag kan I købe en stor portion kyllingefileter, så I af den ene del kan lave
pad thai. Af den resterende del kylling kan I om fredagen lave en nem og lækker
vintersalat med stegt kylling, tørret figner, æble, granatæble og grønkål.
Der er ikke mange dage til den 24, så tænker det kunne være rart lige at øve sig i at tilberede en god
flæskesteg. Så på lørdag kan I købe en stor flæskesteg, gerne en nakkesteg med svær, det er uden tvivl den lækreste form for 'flæskesteg', og dertil servere sovs og kartofler og måske
lun rødkålssalat og en
frisk grønkålssalat. Søndag kan I bage et par
burgerboller, så I af resterne af flæskestegen kan lave
flæskestegssandwich.