Så er der efterhånden ikke mere end et lille døgns tid til det er juleaften. Selvom mange af os allerede ved, hvad vi skal lave og spise de næste par dage, og måske ikke har næste uges madplan i tankerne, så får I her madplanen for årets sidste uge. Lørdag er det nytårsaften, så derfor får I lidt blande ideer til menuen. Da det jo er 1. januar på søndag og den for mange af os står på tømmermændsmad, så får I også et par ideer til det. Derudover består madplanen blandt andet af spicy boller i karry og wok med tigerrejer. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.
Madplan uge 52
Mandag: Stegte nudler med hakket kylling og grøntsager
Tirsdag: Spicy boller i karry
Onsdag: Tigerrejer i cremet chilisauce
Torsdag: Wok med tigerrejer og grøntsager
Fredag: Pastasalat med kylling
Lørdag: Nytårsmenu
Søndag: Tømmermændsmad
Mandag kan I købe ekstra hakket kylling, så I af den ene del kan lave
wok med hakket kylling, grøntsager og nudler. Af den anden del kan I lave
spicy boller i karry. Onsdag kan I købe en stor portion tigerrejer, så I af den ene del kan lave
tigerrejer i cremet chilisauce, af den anden del kan I torsdag lave
wok med tigerrejer og en masse grøntsager. Fredag står den på
pastasalat med kylling og grøntsager.
På lørdag er det nytårsaften og den står på lækker mad - i hvert fald hos os :) Her får I et par ideer til nytårsmenuen. Til forret kan I lave
rørt tatar med
estragonmayo,
kammuslinger med blomkålspure,
pankopaneret kyllingestykker med
chilimayo eller
perlebygsotto med mørksej. Til hovedret kan I eksempelvis lave en stor
oksefilet i sous vide, hvortil I kan servere
pommes frittes,
pommes Anna,
knuste kartofler eller
hasselback kartofler. En god salat som
tomatsalat,
kålsalat med saltet mandler,
sprød salat med avocado, æble og parmesandressing eller
cremet broccolisalat og
bearnaisecreme er også lækkert at servere til. Dertil kan I også lave et
foccaciabrød eller
ciabattaflute.
En dessert hører sig jo også til, og her kan I eksempelvis lave
brownie, hvortil I kan servere vaniljeis eller I kan toppe den med chokolademousse. Ellers kan I lave
blondie med hvid chokolademousse,
toffifeetærte,
brownie med bærmousse,
brownie med chokolademousse,
marcipankage med chokolademousse,
pavlova med konditorcreme,
banoffee pie,
chokoladetærte med karamel og ganache eller
marcipankage med karamel, krokant og mousse.
Søndag den 1. januar må være den ultimative dag, hvor man spiser tømmermændsmad og her har jeg et par ideer:
Tortillapizza med kartofler og mascarpone,
sweet potato nachos med kylling,
skyrdejspizza,
koldhævede pizza,
halv grillkylling med pommes, burger hvor I kan bage jeres egne
burgerboller eller
quesadillas.
Jeg håber I alle har haft en dejlig jul.. og at I må få et godt nytår!