Helstegt nakkesteg i svampesauce

Helstegt nakkesteg smager fantastisk! Enten kan man tilberede den i ovnen, det smager skønt, eller man kan gøre, som jeg har gjort her, og tilberede den i en stor gryde med lidt blandet lækkerier.

NAKKESTEG, ASPARGES OG SVAMPE

Ofte skærer jeg koteletter af en hel nakkesteg, men det smager virkelig godt, hvis man tilbereder den hel. Det giver utrolig meget smag til saucen og stegen bliver både mør og saftig. Her har jeg brunet stegen af, kogt den med gulerødder og fløde og serveret mos til. En skøn og forholdsvis nem ret, som godt nok skal simre et par timer, men som ikke kræver meget arbejde. OPSKRIFT 4 port. Ingredienser 1 nakkesteg på 1kg 300g svampe 10 grønne asparges 3 store gulerødder 2 løg 2 fed hvidløg 4 skiver serranoskinke 4 dl grøntsagsbouillon 2,5 dl madfløde 4%   Fremgangsmåde
  1. Start med at komme godt med salt og peber på stegen og brun den af i en gryde ved høj varme. Når stegen har taget farve på alle sider, lægges den til siden.
  2. Løg og hvidløg skæres i tern, gulerødder og svampe skæres i store skiver og 2 skiver serranoskinke skæres i små stykker.
  3. Løg, hvidløg og serranoskinke stege med middel varme et par minutter, hvorefter svampene tilføjes og steges med i ca. 5 minutter. Gulerødder tilføjes og efter et par minutter kommes stegen i gryden sammen med bouillon.
  4. Stegen skal nu simre i 2 timer.
  5. Når stegen er godt mør, hældes madfløde i gryden og skal simre med i 10 minutters tid. Smag saucen til med salt og peber.
  6. Skær de friske asparges i mindre stykker, steg dem på en pande sammen med de sidste 2 skiver serranoskinke og top retten med det.