Julekærnemælksboller med appelsin og chokolade

Lækre bløde kærnemælksboller med saftens og skallen fra en appelsin og en god portion mørk chokolade - en helt igennem fantastisk kombination.

MØRK CHOKOLADE OG APPELSIN

Jeg elsker hjemmebag og en blød og velsmagende bolle fyldt med lækkerier som chokolade holder bare hver gang. De fungerer perfekt som en lille eftermiddags- eller aftensnacke. Enten kan man spise den, som den er, eller man kan komme smør på. Hvis I alligevel skal i gang med disse kærnemælksboller, så kan I jo altid bruge resten af kærnemælken til at lave æbleskiver. OPSKRIFT 15 stk. Ingredienser 50g gær 3 dl kærnemælk 1 dl mælk 2 æg 500g hvedemel 150g grahamsmel 50g perfect fit 1/2 tsk kardemomme 1 tsk. vanilje (sukker eller pulver) 120g mørk chokolade Saften fra en halv appelsin + den revet skal   Fremgangsmåde
  1. Start med at hakke chokoladen og kom den på frost.
  2. Udblød gær i kærnemælk og mælk. Tilføj æg og rør det godt rundt.
  3. Kom hvedemel, grahamsmel, kardemomme, vanilje, saften og skallen fra 1 appelsin, perfect fit i skålen og æld dejen på en køkkenmaskine i 8-10 minutter.
  4. Tilføj den kolde chokolade og ælt dejen i 1 minut. Kom film over skålen og stil den på køkkenbordet i 1 times tid.
  5. Kom dejen ud på køkkenbordet, del den i 15 stykker, form bollerne og kom det på en bradepande eller i en form med høj kant. Kom film over og lad bollerne hæve yderligere 30 minutter.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, top med hakket ristet nødder og eventuelt perlesukker og bag bollerne i 12 minutter ved 200 grader.
  7. Lad bollerne køle lidt af og nyd.