One pot lasagne

Lasagne er en ægte klassiker, som er på madplanerne i mange danske hjem, og som både børn og voksen synes om. Lasagne smager forrygende og kræver ikke så meget arbejde - hvilket er ret skønt indimellem.

LASAGNE I EN GRYDE

Jeg valgte at lade min kødsauce simre en halv times tid, men har I et par timer, vil kødsaucen kun blive bedre af at få lov til at simre længere tid. For at gøre det hele nemmere, så har jeg her lavet en one pot lasagne, hvor alt er lavet i en gryde - dejlig nemt. Når kødsaucen er færdig kommes den i en skål, og så samles i lasagnen i gryden og bages derefter i ovnen. Jeg har valgt at bruge en færdiglavet light mornaysauce, men I kan med fordel lave jeres egen. OPSKRIFT 3-4 port. Ingredienser Kødsauce 400g hakket oksekød eller kylling 3-7% 3 gulerødder 1 squash 2 løg 3 fed hvidløg 2 dåser hakket tomater 2 dl vand 2 spsk. tomatpure 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano   Øvrig 8-9 grove lasagneplader 300ml mornaysauce 5%  
Fremgangsmåde
  1. Start med at hakke løg, hvidløg og skær gulerødder og peberfrugt i små tern. Sauter løgene i en gryde med lidt olie ved middelvarmen. Efter et par minutter kommer I hvidløg, gulerødder og peberfrugt i gryden og lader det steg 5 minutter.
  2. Brun det hakket kød af i gryden med grøntsagerne.
  3. Når alt kødet er brunet af i gryden, tilføjer I chiliflager, oregano, timian, salt og peber.
  4. Riv squash og de resterende gulerødder på et rivejern, kom dem i gryden og lad dem stege med 2-3 minutter.
  5. Tilføj tomatpure og lade det brænde af i bunden af gryden i 30 sekunder. Rør det hele godt sammen og tilføj hakket tomater og vand.
  6. Lad nu kødsaucen simre minimum 30 minutter, men har I tid, så smager den kun bedre af at stå længere tid og simre.
  7. Når kødsaucen har simret den tid I nu har tid til, smager I den til, også skal lasagnen bares samles i gryden.
  8. Kom skiftevis kødsauce, mornaysauce og lasagneplader i gryden og bag den 35 minutter ved 200 grader.